Αποστολή στο Ισραήλ: Η Χαμάς δεν σταματά να εκτοξεύει ρουκέτες – ΦΩΤΟ

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, βάζοντας στο στόχαστρό της πόλεις στα βόρεια ανατολικά και νότια της χώρας. Την ίδια στιγμή οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ενδυναμώνουν τις γραμμές του μετώπου.

Ανταπόκριση από σύνορα με Γάζα: Χρήστος Μαζανίτης

Οι μετακινήσεις των ισραηλινών δυνάμεων στην πρώτη γραμμή είναι συνεχείς. Σε διάφορα σημεία κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά της χώρας συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός στρατευμάτων, τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης τα οποία μεταφέρονται δυτικά, μία ανάσα από τη λωρίδα της Γάζας.

Το σφυροκόπημα από τον ισραηλινό στρατό από γης και αέρος δεν σταματά, κυρίως στη βόρεια Γάζα, με την περιοχή Μπείτ Χανούμ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Από εκεί οι τρομοκράτες της Χαμάς δεν σταματούν εξαπολύουν συνεχώς ρουκέτες εναντίον πόλεων στο βόρειο, το κεντρικό και το νότιο Ισραήλ. Μία από τις ρουκέτες χθες χτύπησε την περιοχή Σντερότ, η οποία έχει εκκενωθεί από τους 30.000 κατοίκους εδώ και μέρες.

Όλα δείχνουν ότι ούτε σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη βόρεια Γάζα. Ο λόγος είναι κυρίως γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν το ευνοούν. Για σήμερα προβλέπονται πυκνές νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές, κάτι που δυσχεραίνει όχι μόνο την πτήση των drones που μεταδίδουν κρίσιμες πληροφορίες για όσα διαδραματίζονται στο πεδίο, αλλά δυσκολεύει και την κίνηση των οχημάτων, ειδικά σε λασπωμένες περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση ισραηλινές δυνάμεις θα προχωρήσουν στην χερσαία επιχείρηση όταν θα είναι στο μέγιστο βαθμό βέβαιες ότι θα πετύχουν το σκοπό τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση, κάτι που σημαίνει ότι επιτιθέμενος θέλει να διατηρήσει το πλεονέκτημα του απόλυτου αιφνιδιασμό του αντιπάλου.

Στόχος των ισραηλινών δυνάμεων είναι να δώσουν ένα ισχυρό χτύπημα στην τρομοκρατία, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει αφήσει πίσω της πάνω από 1.400 νεκρούς, 3800 τραυματίες, ενώ υπάρχουν 199 όμηροι. Μέχρι χθες στις πέντε το απόγευμα ή Χαμάς είχε εκτοξεύσει 6753 ρουκέτες στο Ισραήλ, από την 7η Οκτωβρίου.

Η ισραηλινή κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται να εισέλθει σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο που δε θα διαρκέσει απλά μερικές ημέρες. Είναι κάτι που τόνισε χθες αργά το βράδυ ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοαβ Γκαλαντ στον υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλινκεν, που επισκέπτεται το Τελ Αβίβ για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες. «Επιτρέψτε μου να σας πω, κύριε Υπουργέ, αυτός θα είναι ένας μακρύς πόλεμος, το τίμημα θα είναι υψηλό, αλλά θα νικήσουμε – για το Ισραήλ, για τον εβραϊκό λαό και για τις αξίες στις οποίες πιστεύουν και οι δύο χώρες», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ