Αποστολή στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατέρριψε τον μύθο των τουρκικών Bayraktar

Ο Ουκρανός Πρόεδρος διέλυσε την πολυδιαφημιζόμενη – δήθεν – αποτελεσματικότητα των τουρκικών drones για τα οποία κομπάζει η Άγκυρα.

Αποστολή Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Δεν άρεσαν στην Τουρκία όσα είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, σε υπόγειο σταθμό του μέτρο 71 μέτρα κάτω από τη γη, στην οποία το enikos.gr έδωσε το «παρών».

“Με όλο τον σεβασμό, αυτά ή άλλα drones μπορούν να βοηθήσουν, αλλά δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Επειδή υπάρχει ιστορία πυραύλων, πυροβολικού, αεράμυνας” ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

Η απάντηση δόθηκε στην σχετική ερώτηση που του απηύθυνε ο δημοσιογράφος από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος ήθελε να υπερθεματίσει τον ρόλο των Bayraktar στον πόλεμο με την Αρμενία. Πιστεύοντας ότι η αποτελεσματικότητα των τουρκικών drones στην ασθενική αεράμυνα της Αρμενίας μπορούσαν να επαναλάβουν τα ίδια αποτελέσματα και εναντίον της Ρωσίας, πήρε μια απάντηση που μάλλον δεν την περίμενε:

«Έχουμε ξεκινήσει την συμπαραγωγή κι έχουμε ήδη drones που κατασκευάστηκαν με ενσωματωμένους δικούς μας κινητήρες και με δικό μας εξοπλισμό. Και με όλο τον σεβασμό προς τα Bayraktar και σε οποιοδήποτε σύστημα τους, θα σας έλεγα ότι αυτός είναι ένας διαφορετικός πόλεμος. Ειδικοί παραδέχονται ότι αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον στον 21o αιώνα. Δεν μπορεί να γίνει και σύγκριση με τους πολέμους της δεκαετίας του ‘90. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιος πόλεμος. Αυτού του είδους τα οπλικά συστήματα, τα drones μπορεί να βοηθήσουν αλλά δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά. Κι αυτό διότι η ιστορία των πυραύλων, η ιστορία του πυροβολικού και της αεράμυνας είναι που παίζουν καθοριστικό ρόλο. Και δεν θυμάμαι παρόμοια κατάσταση τέτοια μεγάλης καταστροφής σε κανέναν άλλον πόλεμο από αυτόν που έχει διεξάγει η Ρωσία εναντίον της χώρας μας».

Και ο Ουκρανός πρόεδρος κατέληξε με την προτροπή ότι «θα πρέπει η χώρα σας (σ.σ. Το Αζερμπαϊτζάν) να κάνει περισσότερα και να μας βοηθήσει, γιατί μετά την Ουκρανία η Ρωσία θα στραφεί εναντίον σας».

Ολόκληρο το επίμαχο σημείο με την απάντηση είναι στο 0.40.30 του βίντεο που ακολουθεί:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ