ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Ουκρανία: Η Λβιβ σε κλοιό εκρήξεων – Τα ρωσικά μαχητικά χτύπησαν και σχολείο με βόμβες

Από τις 5 χθες το απόγευμα οι σειρήνες δεν έχουν σταματήσει να ηχούν στην Λβιβ της Ουκρανίας. Η πόλη δέχθηκε διπλή αεροπορική επιδρομή από τις ρωσικές δυνάμεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Λβιβ: Χρήστος Μαζανίτης

Με μία διπλή επίθεση στην Λβιβ από αέρος τη στιγμή που πραγματοποιείτο στην Βαρσοβία η επίσημη επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, η Ρωσία έστειλε σαφές μήνυμα ότι κάνεις στην γειτονιά δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η Λβιβ βρίσκεται μόλις 70 χλμ από τα σύνορα με την Πολωνία.

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου χτυπήθηκε από αέρος η περιοχή μέσα στην πόλη της Λβιβ όπου βρίσκονται πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη και πυροσβέστες έδιναν μάχη για να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο όταν μία δεύτερη αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε πάλι μες στην πόλη σε απόσταση μικρότερη των 2 km από το Κέντρο, εκεί όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις συντήρησης και επισκευής αρμάτων μάχης.

Οι σειρήνες δεν έπαψαν να έχουν στιγμή μέχρι και αργά τη νύχτα με τις ουκρανικές αρχές να καλούν τους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια και να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Από την επίθεση σύμφωνα με αναφορές του δημάρχου της πόλης Λβιβ, Αντρίι Σαντόβγι από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια ενός σχολικού συγκροτήματος ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε μια παιδική χαρά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Οι επιθέσεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες των κατοίκων που μεταδίδαμε τις προηγούμενες ημέρες στο enikos.gr περί ανασύνταξη των ρωσικών δυνάμεων και ενδεχόμενων χτυπημάτων σε στρατηγικής σημασίας στόχους στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Λβιβ Ουκρανία

 

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Λβιβ αποτελεί την πόλη που προμηθεύει με ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και καύσιμα πολλές περιοχές της Ουκρανίας ακόμη και τις πιο αποκλεισμένες ενώ αποτελεί και την κυρία οδό τροφοδοσίας του Κιέβου. Πάνω από 7.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν μεταφερθεί μέσω τρένου Ενώ πάνω από 1400 βαγόνια με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν σταλεί από τη Δύση στην ανατολική Ουκρανία.

 

Από τις 21 Φεβρουαρίου που ξέσπασε ο πόλεμος στη χώρα πάνω από 20.000 άνθρωποι με δυσκολίες και παιδιά με ειδικές ανάγκες κατάφεραν να διασωθούν. Όμως ακόμη και οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος. Από την αρχή του πολέμου εως σήμερα 56 εργαζόμενοι στα τρένα έχουν σκοτωθεί και 65 έχουν τραυματιστεί.

Λβιβ Ουκρανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ