Αποστολή στην Ουκρανία: Εικόνες αποκάλυψης στην Μαριούπολη – «Ρώσοι απαγάγουν παιδιά»

Αυτό που συμβαίνει στην Μαριούπολη ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο, αφού δεν έχει μείνει κανένα κτίριο όρθιο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Αποστολή στο Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από την Μαριούπολη προκαλούν σοκ. Είναι οι εικόνες αποκάλυψης από μία εντελώς ισοπεδωμένη πόλη. Δεν υπάρχει ούτε ένα κτίριο που να μην έχει δεχθεί πυρά από βαρύ πυροβολικό ή από εναέριους βομβαρδισμούς. Το άλλοτε «περιδέραιο της Αζοφικής» έχει μετατραπεί σε μία ατελείωτη έκταση ερειπίων, με την οσμή του θανάτου να είναι έντονη σε κάθε γωνιά.

Οι ουκρανικές αρχές καταγγέλλουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής στην Μαριούπολη έχουν κινητά κρεματόρια. Ξεθάβουν νεκρούς από ομαδικούς τάφους που πρόχειρα είχαν σκαφτεί ακόμη και σε πλατείες και τους καίνε προκειμένου να μην υπάρχουν αποδείξεις για τα εγκλήματα πολέμου, που τους κατηγορούν ότι έχουν διαπράξει.

Υπολογίζεται ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός κατοίκων της Μαριούπολης έχουν μεταφερθεί με τη βία προς τη Ρωσία, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά. Παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο κάποιος να δώσει έναν ακριβή αριθμό, οι ουκρανικές αρχές λένε ότι ίσως να πρόκειται και για 130.000 άτομα.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Ζαπορίζια, Ολέι Μπούριακ, κατήγγειλε ότι ρωσικά στρατεύματα απήγαγαν τον δεκαεξάχρονο γιο του τη στιγμή που προσπαθούσε να ξεφύγει από την κατεχόμενη Μελιτόπολη στις 8 Απριλίου. Ο Μπούριακ υποστήριξε ότι ο λόγος για τον οποίον δεν κατήγγειλε νωρίτερα το γεγονός ήταν διότι προσπαθούσε μέσω διπλωματικών καναλιών να απελευθερώσει τον γιο του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροβ, Ρώσοι στρατιώτες έχουν προχωρήσει στην απαγωγή άνω των 100 ατόμων στην κατεχόμενη πόλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ