Αποκάλυψη σοκ – Επίθεση στην πλατεία Ταξίμ σχεδίαζε ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης

Ο ένοπλος που σκότωσε 39 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην πλατεία Ταξίμ.

Ο ένοπλος, το όνομα του οποίου είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι τουρκικές Αρχές, είχε αρχικά πάρει εντολή να επιτεθεί στην περιοχή γύρω από την κεντρική πλατεία Ταξίμ και οι οδηγίες του ήρθαν από την Ράκα, το συριακό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, όπως είπε στην κατάθεσή του στην αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

«Ήρθα στην Τουρκία από το Ιράν πέρυσι τον Ιανουάριο αφότου είχα λάβει εντολές για να συμμετάσχω στον πόλεμο στη Συρία. Εγκαταστάθηκα στο Ικόνιο. Κατά την παραμονή μου εκεί ήρθε η εντολή από τη Ράκα. Μου έδωσαν την εντολή να πραγματοποιήσω επίθεση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Ταξίμ» δήλωσε ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης σημειώνοντας ότι έστειλε βίντεο από την πλατεία Ταξίμ σε αυτούς από τους οποίους έπαιρνε εντολές στη Ράκα.

«Έφτασα στην πλατεία Ταξίμ, αλλά τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα. Δεν θεώρησα ότι ήταν δυνατόν να πραγματοποιήσω μία επίθεση εκεί. Επικοινώνησα με το άτομο που μου έδινε εντολές. Αποφασίσαμε ότι δεν ήταν δυνατή μία επίθεση εκεί και μου ζήτησε να βρω έναν καινούργιο στόχο στην περιοχή. Πήρα ένα ταξί γύρω στις 10 το βράδυ και άρχισα να ψάχνω στην παραλιακή. Το Ρέινα μου φάνηκε κατάλληλο. Δεν φαινόταν να έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ενημέρωσα το άτομο που μου έδινε τις εντολές, λέγοντάς του ότι το Ρέινα είναι κατάλληλο μέρος. Δέχτηκε και μου είπε να κάνω την επίθεση εκεί. Πήγα στο Zeytinburnu με ταξί, πήρα το όπλο από το σπίτι που έμενα, γύρισα στο Ρέινα και πραγματοποίησα την επίθεση» πρόσθεσε.

Η τουρκική Hurriyet δεν αναφέρει πώς περιήλθε στην κατοχή της η κατάθεση του Μασαρίποφ στην αστυνομία και το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Δείτε επίσης:

Εικόνες από το κρυσφήγετο του μακελάρη της Κωνσταντινούπολης

Που κρυβόταν ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης

Με τον 4χρονο γιο του βρισκόταν τη στιγμή της σύλληψης ο μακελάρης του Ρέινα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ