Αποκαλύψεις “φωτιά” από τον Guardian για τον ρόλο του Πούτιν στην εκλογή Τραμπ το 2016 – ΒΙΝΤΕΟ

Σε τρομερές αποκαλύψεις προχώρησε η βρετανική εφημερίδα «Guardian» για τον ρόλο που έπαιξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμούσε τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, με σκοπό την αποδυνάμωση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και την ισχυροποίηση της θέσης της Μόσχας στη διεθνή σκακιέρα.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ απαντούσε ειρωνικά στις κατηγορίες ότι είχε δεχτεί τη βοήθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν για να κερδίσει. Η εφημερίδα Guardian έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα, που φέρεται να προέρχονται από το Κρεμλίνο, τα οποία επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, καθώς πόρισμα των μυστικών ρωσικών υπηρεσιών έκανε λόγο για έναν ανισόρροπο άνθρωπο, ο οποίος θα προκαλούσε κοινωνική αναταραχή, θα αποδυνάμωνε τον Λευκό Οίκο και θα ισχυροποιούσε τη θέση της Μόσχας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, η απόφαση για στήριξη του Τραμπ ελήφθη στο Κρεμλίνο, όταν ο Πούτιν συναντήθηκε με τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας της χώρας. Ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε να υπάρξουν και παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μέχρι σήμερα Τραμπ και Πούτιν το αρνούνται σθεναρά. Η απόφαση ελήφθη τον Ιανουάριο του 2016, καθώς στο πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας ο Ντόναλντ Τραμπ περιγράφεται ως παρορμητικός, ασταθής και ανισόρροπος άνθρωπος με σύνδρομο κατωτερότητας.

Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που εξέτασαν τα έγγραφα που προσκόμισε ο Guardian, ανέφεραν ότι φαίνονται γνήσια. Περιστασιακές λεπτομέρειες εμφανίζονται ως ακριβείς, ενώ ο συνολικός τόνος και το πνεύμα τους συνάδουν με τη λογική ασφαλείας του Κρεμλίνου.

Στην έκθεση «Νο 32-04 \ vd» που χαρακτηρίζεται ως απόρρητη, ο Τραμπ αναφέρεται ως ο «πιο υποσχόμενος υποψήφιος» για το καλό του Κρεμλίνου, με τη λέξη στα ρωσικά να είναι «perspektivny». Υπάρχει επίσης επιβεβαίωση ότι το Κρεμλίνο διαθέτει «kompromat», δηλαδή αποδεικτικά ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Ντόναλντ Τραμπ. Τα στοιχεία αυτά, σημειώνεται στο έγγραφο, συλλέχθηκαν από προηγούμενες «μη επίσημες επισκέψεις του Τραμπ στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Γίνεται μάλιστα αναφορά σε «συγκεκριμένα γεγονότα» που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του Τραμπ στη Μόσχα.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο για να διευκολύνουμε την εκλογή του (Τραμπ) για το θώκο του προέδρου των ΗΠΑ», αναφέρεται στα έγγραφα.

πηγή: guardian.com, ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ