Απειλές Πούτιν για πυρηνικά: Αν δεχτούμε επίθεση δεν θα επιβιώσει κανείς – Η Δύση έχει χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε τη θέση του ότι η Ρωσία δεν άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά ξεκίνησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» όπως την αποκαλεί λέει για να προσπαθήσει να τον τελειώσει.

Στην ετήσια ομιλία του στη λέσχη συζητήσεων «Βαλντάι», που πραγματοποιείται στο Σότσι, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία, η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου σε έκταση, δεν έχει ανάγκη να πάρει εδάφη από την Ουκρανία.

Είπε ότι η σύγκρουση δεν ήταν επομένως ιμπεριαλιστική ή εδαφική, αλλά αφορούσε στην παγκόσμια τάξη και ότι η Δύση, η οποία είχε χάσει την ηγεμονική της δύναμη και χρειαζόταν πάντα έναν εχθρό, είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

«Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν» ανέφερε ο  Βλαντίμιρ Πούτιν στο think tank Valdai, σε ερώτημα για το αν το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας έχει γίνει παρωχημένο.  «Δεν είμαι έτοιμος να πω αν πρέπει να πραγματοποιήσουμε πυρηνικές δοκιμές ή όχι», σημείωσε, ενώ τόνισε: «Έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία στρατηγικό πύραυλο». «Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία» είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε  ότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτές που θα συμφωνηθούν με συναίνεση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ