Απατεώνας έλεγε ψέματα ότι έχει καρκίνο τελικού σταδίου για να συγκεντρώσει χρήματα και να παίζει πόκερ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η αποκάλυψη της απάτης ενός ερασιτέχνη παίκτη πόκερ που συγκέντρωσε σε έρανο χιλιάδες δολάρια.  Ο Rob Mercer είπε ψέματα ότι είχε καρκίνο τελικού σταδίου με στόχο να λάβει δωρεές για να συμμετάσχει στο τουρνουά World Series of Poker αυτό το καλοκαίρι.

Ο Mercer, από την Καλιφόρνια, παραδέχτηκε την ντροπιαστική ιδέα που επινόησε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Las Vegas Review-Journal την Τρίτη, αλλά κατέστησε σαφές ότι δεν σχεδιάζει να επιστρέψει καμία από τις δωρεές τις οποίες έλαβε και που σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν τουλάχιστον 30.000 δολάρια.

Ο 37χρονος άνοιξε έναν λογαριασμό συγκέντρωσης χρημάτων στο GoFundMe τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει το όνειρό του να συμμετάσχει σε γνωστό τουρνουά πόκερ τον Ιούλιο.

Τώρα ήρθε η ομολογία «βόμβα» από τον ίδιο.  «Είπα ψέματα ότι έχω καρκίνο του παχέος εντέρου. Δεν έχω καρκίνο του παχέος εντέρου. Το χρησιμοποίησα για κάλυψη» είπε ο Mercer στην εφημερίδα.

«Αυτό που έκανα ήταν λάθος. Δεν έπρεπε να πω στους ανθρώπους ότι έχω καρκίνο του παχέος εντέρου. Το έκανα αυθόρμητα, ήταν παρόρμηση της στιγμής, όταν κάποιος με ρώτησε τι είδους καρκίνο είχα».

Ο 37χρονοςάζεψε περίπου 12.500 δολάρια μέσω της ιστοσελίδας, ενώ έλαβε κι άλλες δωρεές από ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένης μιας δωρεάν σουίτας στο Bellagio.

Rob Merce PokerFlops / Youtube

Μεταξύ των δωρητών ήταν ο Cody Daniels, ο οποίος ασχολείται με χρόνιες ασθένειες.

«Λοιπόν, έμαθα ένα μάθημα που μου κόστισε 2.500 δολάρια» έγραψε ο Ντάνιελς στο Twitter την Τετάρτη. «Δυστυχώς, η καλοσύνη μου θεωρήθηκε αδυναμία για άλλη μια φορά. Απλά κρίμα. Μόνο αυτό μπορώ να πω. Ας ελπίσουμε ότι οι δωρητές θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Απλά λυπηρό»

Ο Mercer είπε στο Review-Journal ότι δεν σχεδιάζει να επιστρέψει τα χρήματα επειδή πιστεύει ότι έχει αδιάγνωστο καρκίνο του μαστού και ότι οι δωρεές έγιναν αρχικά, επειδή απλά είπε ότι ήταν άρρωστος.

Άλλοι παίκτες πόκερ που βοήθησαν τον Mercer τώρα αισθάνονται εξαπατημένοι, παρόλο που είχαν υποψίες ακόμη και πριν από την ομολογία του.

πόκερ

«Είναι άνθρωπος και πρέπει να νοιάζεσαι για κάθε άτομο στον πλανήτη, ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικός θα μπορούσε να είναι», είπε στην εφημερίδα ο poker streamer του Hustler Casino Nick Vertucci. «Δεν θέλω το παιδί να έχει καρκίνο. Τελικά, θα προτιμούσα να είναι απλώς κακός άνθρωπος».

Ο Mercer δήλωσε ότι είπε ψέματα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου επειδή ντρεπόταν να πει ότι μπορεί να έχει καρκίνο του μαστού.

Ο Mercer αποκλείστηκε από το τουρνουά μέσα σε λίγες ώρες, ενώ αποβλήθηκε από την κοινότητα του πόκερ από τότε που αποκαλύφθηκαν τα ψέματά του, αναφέρει η New York Post.

«Με παρουσιάζουν σαν να είμαι τέρας, που το είχε σχεδιάσει εδώ και μήνες» φέρεται να είπε ο Mercer. «Είναι απλά τρελό. Αλλά το καταλαβαίνω»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ