Αντί για Jesus… Lesus

Αντί για Jesus… Lesus

Χιλιάδες επίσημα παπικά μετάλλια που είχαν διατεθεί προς πώληση στους πιστούς αποσύρθηκαν από το Βατικανό όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν ένα. . .  ορθογραφικό λάθος: το πρώτο γράμμα στη λατινική γραφή του ονόματος του Ιησού είχε μετατραπεί από J σε L, μετονομάζοντάς τον από “Jesus” σε “Lesus”.

Τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα αναμνηστικά μετάλλια που εκδόθηκαν από το κρατικό νομισματοκοπείο της Ιταλίας πωλούνταν από τις 8 Οκτωβρίου στα καταστήματα του Βατικανού. Αποσύρθηκαν όμως από την κυκλοφορία δύο ημέρες αργότερα, όταν εντοπίστηκε το λάθος.

Η επιγραφή είναι μια φράση που έχει επιλέξει ο πάπας Φραγκίσκος από τους σχολιασμούς του Βενεδικτίνου μοναχού και λόγιου του 8ου αιώνα Αγ. Βέδα που αναφέρεται στο χωρίο του Ευαγγελίου όπου ο Ιησούς καλεί τον Ματθαίο να γίνει μαθητής του. “Τότε ο Ιησούς είδε τον φοροεισπράκτορα και καθώς είδε ότι ήταν ελεήμων και ήταν επιλογή του, του είπε: ακολούθησε με”.

Τέσσερις άνθρωποι πρόλαβαν να αγοράσουν τα μετάλλια με το λάθος που αναμένεται να γίνουν συλλεκτικά και να πουληθούν σε πολύ υψηλή τιμή στις αγορές σπανίων νομισμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ