Αντάρτες επιτέθηκαν με χειροβομβίδα

Αντάρτες επιτέθηκαν με χειροβομβίδα

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έντεκα τραυματίστηκαν, από επίθεση με χειροβομβίδα των ανταρτών FARC στα βόρεια-ανατολικά σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του στρατού.

Η επίθεση των μαρξιστών ανταρτών των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή και στόχο είχε ένα στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται στην πόλη Τάμε της επαρχίας Αραούκα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της Κολομβίας.

«Σε αυτή την επίθεση, ένα παιδί τριών ετών και ο πατέρας του σκοτώθηκαν. Επιπλέον, έντεκα άτομα τραυματίστηκαν. Μεταξύ των τραυματιών είναι εννέα άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού, και δύο στρατιώτες μας», ανέφερε ένας συνταγματάρχης του στρατού στους δημοσιογράφους.

Η οργάνωση FARC, που ιδρύθηκε το 1964 μετά από μια αγροτική εξέγερση είναι η κύρια ομάδα ανταρτών στην Κολομβία και η παλαιότερη στη Λατινική Αμερική. Αριθμεί περίπου 8.000 μαχητές, και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ