Άνδρας έκανε νέο ρεκόρ σε διαγωνισμό άρσης βαρών ως… γυναίκα

Ένας επαγγελματίας αρσιβαρίστας αγωνίστηκε πρόσφατα σε διαγωνισμό γυναικών δηλώνοντας απλώς ότι θεωρεί ότι είναι γυναίκα και κέρδισε εύκολα την πρώτη θέση καταρρίπτοντας το περιφερειακό ρεκόρ πάγκου κατά σχεδόν 100 κιλά.

Ο Avi Silverberg, ο επικεφαλής προπονητής της Team Canada Powerlifting, μπήκε στο τουρνουά γυναικών Heroes Classic στο Lethbridge της Alberta το Σάββατο αναγνωρίζοντας τον εαυτό του ως γυναίκα, παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως γενειοφόρος και δεν είχε υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία. Οι κανονισμοί του τουρνουά ανέφεραν ότι οι συμμετέχοντες “θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν με το φύλο με το οποίο ταυτίζονται και να μην υπόκεινται σε απαιτήσεις για την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών πέραν αυτών που απαιτούνται για τους αθλητές του cisgender”, οπότε ο Silverberg αποφάσισε να αποδείξει κάτι. Ανέβηκε άνετα στη σκηνή και σήκωσε σε πάγκο σχεδόν 370 κιλά, ξεπερνώντας το ρεκόρ γυναικών  (275 κιλά) κατά σχεδόν 100 κιλά.

“Δεν έχει σημασία πώς ο Avi εκφράζεται ή πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ανήκει στον γυναικείο αθλητισμό, όπως και κάθε άλλος άνδρας, ανεξάρτητα από τα κίνητρά του που θέλει να συμμετάσχει”, έγραψε σε ανακοίνωσή του το Ανεξάρτητο Συμβούλιο Γυναικείων Αθλημάτων (ICONS). “Αυτό που τόσο προφανώς επισημαίνει ο Avi είναι ότι οι πολιτικές που επιτρέπουν την πρόσβαση των ανδρών στα γυναικεία αθλήματα καταργούν πλήρως κάθε ακεραιότητα στους γυναικείους αγώνες”.

Η Anne Andres, η οποία κατείχε το ρεκόρ πάγκου 275 κιλών Αλμπέρτα στις γυναίκες πριν ο Silverberg το καταρρίψει με την επίδοσή του, αποκάλεσε τον άνδρα αρσιβαρίστα “δειλό και φανατικό” με “κακόβουλη πρόθεση”. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Andres είναι τρανσέξουαλ και έχει παραδεχτεί κάποια στιγμή ότι “ίσως η συμμετοχή μου να μην είναι απαραίτητα δίκαιη”. Είναι ενδιαφέρον ότι έχει κερδίσει τους οκτώ από τους εννέα διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε τα τελευταία χρόνια.

“Νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει κάτι. Αν ένας τύπος μπορεί απλά να εμφανιστεί και στη συνέχεια να κάνει το… ρεκόρ, δεν αποδεικνύει αυτό ότι δεν είναι δίκαιο;” δήλωσε ο επαγγελματίας bodybuilder Greg Doucette. “Πόσος καιρός λοιπόν θα περάσει μέχρι να ξυπνήσουν ξαφνικά οι υπεύθυνοι, να καταλάβουν ότι αν γεννηθείς γυναίκα δεν θα είσαι τόσο δυνατός, τόσο ισχυρός… όσο αν γεννηθείς άντρας”.

Σε μία από τις αναρτήσεις της στο Instagram για το θέμα αυτό, η Anne Andres ισχυρίζεται ότι ο Silverberg άλλαξε πράγματι την ταυτότητά του μόνο και μόνο για να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό γυναικών. Παρόλο που ο Silverberg δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτό, πολλοί λένε ότι το έκανε μόνο και μόνο για να αποδείξει τον παραλογισμό του να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να συμμετέχει σε έναν επίσημο διαγωνισμό με βάση το φύλο με το οποίο ταυτίζεται.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ