Ανατροπή στα δεδομένα για τον κορονοϊό στη Γαλλία: Στις 16 Νοεμβρίου του 2019 το πρώτο κρούσμα

Νέες στοιχεία σχετικά με τον κορονοϊό έρχονται στο φως της δημοσιότητας από νοσοκομείο της Γαλλίας, το οποίο αναφέρει ότι τα πρώτα ύποπτα κρούσματα εντοπίστηκαν στη χώρα στις 16 Νοεμβρίου, δηλαδή εννέα εβδομάδες νωρίτερα απ’ ό,τι σημειώνεται στα επίσημα αρχεία της χώρας σχετικά με τα πρώτα επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Νοσοκομείο της ανατολικής Γαλλίας, σε ανακοίνωση του ανέφερε: “Ο δρ. Μίκαελ Σμιτ, επικεφαλής στο τμήμα ακτινολογίας του νοσοκομείου της Κολμάρ εξέτασε 2.456 ακτίνες θώρακος μεταξύ της 1η και της 30ής Νοεμβριου, για διάφορους λόγους (καρδιά, πνεύμονες, τραύμα, όγκος, παθολογία).

“Οι τυπικές ακτίνες, συμβατές με τη μόλυνση του κορονοϊού, ελέγχθηκαν και δεύτερη και τρίτη φορά από δύο έμπειρους ακτινολόγους. Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, οι πρώτες περιπτώσεις μόλυνσης με κορονοϊό εντοπίστηκαν σ’ αυτό το νοσοκομείο από τις 16 Νοεμβρίου” προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το νοσοκομείο Άλμπερτ Σβάιτζερ πρόσθεσε ότι ξεκίνησε συνεργασία με το γαλλικό Εθνικό Κέντρο για Επιστημονική Έετευνα ώστε να κάνουν επιδημιολογική αξιοποίηση αυτών των αποτελεσμάτων.

Πριν από αυτήν την ανακοίνωση, η πρώτη περίπτωση κορονοϊού στην ανατολική Γαλλία επίσης ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου, και αφορούσε έναν 36χρονο άνδρα που επέστρεψε από τη ,Λομβαρδία, το επίκεντρο της πανδημίας στην Ιταλία. Επίσης, οι πρώτες περιπτώσεις κορονοϊού στη Γαλλία καταγράφηκαν στις 24 Ιανουαρίου 2020 και αφορούσαν ιδιώτες που είχαν επιστρέψει πρόσφατα από την Κίνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ