Ανακαλούνται 50.000 τόνοι κρέατος

Ανακαλούνται 50.000 τόνοι κρέατος

Η ολλανδική υγειονομική υπηρεσία NVWA ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί περίπου 50.000 τόνους μοσχαρίσιου κρέατος, που έχουν προωθηθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης από την εταιρεία χονδρικής Willy Selten, διότι το προϊόν ενδέχεται να έχει αναμιχθεί με κρέας αλόγου.

Η προέλευση του κρέατος αυτού δεν έχει διευκρινιστεί και οι αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι είναι ασφαλές, τόνισε η NVWA στην ανακοίνωσή της. Πρόσθεσε όμως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το προϊόν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Η υπηρεσία έχει ήδη ενημερώσει 130 ολλανδικές εταιρείες ότι το κρέας που αγόρασαν από την Willy Selten και το οποίο πιθανότατα έχουν ήδη μεταπωλήσει ενδέχεται να μην είναι ασφαλές. Οι εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους δύο εβδομάδες προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους εμπορικούς εταίρους τους, να τους ενημερώσουν και κατόπιν να ανακοινώσουν στην NVWA τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

Περίπου 370 καταστήματα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες —όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία— αγόρασαν τέτοιο κρέας από τους χονδρέμπορους και έχουν ήδη ενημερωθεί από τις αρχές των χωρών τους.

Οι εισαγγελικές αρχές της Ολλανδίας είχαν ερευνήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο τις εγκαταστάσεις της Willy Selten στην πόλη Ος. Η εταιρεία αυτή φέρεται ότι αναμίγνυε αλογίσιο κρέας που προερχόταν από την Ολλανδία και την Ιρλανδία με μοσχαρίσιο και το πουλούσε ως “καθαρό” μοσχαρίσιο. Οι αρχές είχαν ανακοινώσει τότε ότι η εταιρεία θεωρείται ύποπτη για απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.