Αναδύθηκε το νεότερο νησί του κόσμου – Γιατί η περιοχή είναι ιστορική

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (JMA) δήλωσε στο CNN ότι το νησί στο οποίο ακόμα δεν έχει δοθεί όνομα  σχηματίστηκε από υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη.  Η ανάδυση του από τον ωκεανό καταγράφηκε σε φωτογραφίες που τράβηξε η Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας της χώρας την 1η Νοεμβρίου.

Οι φωτογραφίες δείχνουν μια μικρή έκρηξη να στέλνει ένα σκούρο σύννεφο στάχτης πάνω από το μικροσκοπικό νησί, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος της αλυσίδας νησιών Ogasawara.

Η JMA καταγράφει ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή από πέρυσι, αλλά το Ινστιτούτο Σεισμολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Τόκιο επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη που σχημάτισε το νησί έλαβε χώρα στις 30 Οκτωβρίου.

 

Ο Setsuya Nakada, ομότιμος καθηγητής ηφαιστειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, δήλωσε στους Japan Times αυτή την εβδομάδα ότι το μάγμα συσσωρευόταν κάτω από το νερό για αρκετό καιρό πριν τελικά βγει στην επιφάνεια.

Το νησί βρίσκεται περίπου 1.200 χιλιόμετρα (750 μίλια) νότια της ηπειρωτικής Ιαπωνίας και ένα χιλιόμετρο από την Ίβο Τζίμα, το νησί που είδε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ειρηνικό.  Σε εκείνες; τις μάχες οι Αμερικανοί πεζοναύτες πολέμησαν με δεκάδες χιλιάδες Ιάπωνες που είχαν οχυρωθεί στο Ίβο Ζίμα και ο απολογισμός ήταν ιδιαίτερα βαρύς, καθώς σκοτώθηκαν περισσότεροι από 7.000 Αμερικανοί και 22.000 Ιάπωνες στρατιώτες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ