Αμήχανος ο Σόιμπλε στην ερώτηση για τη διαφθορά – ΒΙΝΤΕΟ

Φανερά αμήχανος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας σε ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου Παντελή Βαλασόπουλου που έθεσε το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Siemens και της συμμετοχής του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας καταζητείται στην Ελλάδα κι ενώ φέρεται να έχει  διαφύγει στη Γερμανία, οι αρχές αρνούνται να τον εκδώσουν στη χώρα μας.

Ο κ. Σόιμπλε αρχικά αιφνιδιάστηκε και με ένα νεύμα ζήτησε από τον Έλληνα υπουργό να απαντήσει αλλά ο κ.Βαρουφάκης του έδειξε ότι προηγείται η δική του απάντηση.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν αναφέρεται συχνά στη διαφθορά επειδή δεν θέλει να τοποθετείται αρνητικά για άλλες χώρες. Όπως είπε όμως επειδή αναφέρθηκε στο θέμα ο Γιάνης Βαρουφάκης, παραδέχτηκε ότι και η Γερμανία αντιμετωπίζει πρόβλημα φοροδιαφυγής. «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί» είπε και θύμισε μια ρήση του Γκαίτε που λέει ότι «ο καθένας πρέπει να καθαρίζει και να τακτοποιεί τα του οίκου του».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησε ότι ο καθένας  είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως «υπάρχουν περιπτώσεις  όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της».

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

Διαβάστε επίσης

Βαρουφάκης: Δεν συζητήσαμε την πιθανότητα κουρέματος του χρέους

Σόιμπλε: Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ