Άλλη μία σύλληψη για την ομοφοβική επίθεση κατά δύο γυναικών σε λεωφορείο στο Λονδίνο

Η αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι συνέλαβε έναν πέμπτο έφηβο, ηλικίας 16 ετών, στο πλαίσιο της έρευνας για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο γυναικών σε λεωφορείο του Λονδίνου.

Οι άλλοι τέσσερις, ηλικίας από 15 έως 18 ετών, που συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή και είναι ύποπτοι για ξυλοδαρμό, πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης και κλοπή, τελούν ακόμα υπό κράτηση, πρόσθεσε η αστυνομία.

Το ένα από τα δύο θύματα, η 28χρονη Μελάνια Γκεϊμόνατ από την Ουρουγουάη εξήγησε ότι η σύντροφός της Κρις και η ίδια ήταν μέσα σε λεωφορείο που εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο και κινείτο τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Μαΐου στο Κάμντεν, στο βορειοδυτικό Λονδίνο, όταν μια ομάδα νέων ανδρών τις επέπληξε.

“Ήταν τουλάχιστον τέσσερις. Άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν, ζητώντας μας να φιληθούμε, ώστε να μπορούν να μας κοιτάζουν, να μας λένε λεσβίες και να περιγράφουν σεξουαλικές στάσεις”, διηγήθηκε η Μελάνια Γκεϊμόνατ στο Facebook.

“Για να ηρεμήσει η κατάσταση, προσπάθησα να κάνω αστεία” και η Κρις έκανε πως ήταν άρρωστη, πρόσθεσε η Μελάνια. “Αλλά αυτοί συνέχισαν να μας παρενοχλούν και μας έριξαν κέρματα”.

Στη συνέχεια, “η Κρις βρέθηκε στο μέσο του λεωφορείου και τη χτύπησαν”, είπε, εξηγώντας ότι είχε επίσης δεχθεί επίθεση.

Σε μια φωτογραφία που τράβηξε η Μελάνια και ανάρτησε στο Facebook, διακρίνεται με αιμορραγία στη μύτη, το πουκάμισό της γεμάτο με αίματα, ενώ δίπλα της, η φίλη της έχει ματωμένο το πρόσωπό της και δείχνει αναστατωμένη.

Οι δράστες της επίθεσης έκλεψαν από τις νέες ένα κινητό τηλέφωνο και μια τσάντα.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής ‘Αντι Κοξ, της Σκότλαντ Γιαρντ, χαρακτήρισε “απεχθή την επίθεση κατά των δύο γυναικών που φαίνεται πως τις είχε επιλέξει και στοχοθετήσει μια ομάδα νέων”. Για τον επιθεωρητή Κοξ, “οι επιθέσεις αυτού του είδους στα λεωφορεία του Λονδίνου είναι σπάνιες”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ