Άλεκ Μπάλντουιν: Μήνυση εναντίον του από τον φίλο της Χαλίνα Χάτσινς που την κράτησε όσο ξεψυχούσε

Σύμφωνα με τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς από το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν κατά τα γυρίσματα της ταινίας “Rust” στο Νέο Μεξικό, ο υπεύθυνος φωτισμού μήνυσε τον πρωταγωνιστή και άλλους παραγωγούς της ταινίας για αμέλεια που οδήγησε τελικά στην τραγική απώλεια της άτυχης φωτογράφου.

Τι αναφέρει η εν λόγω μήνυση εναντίον του Άλεκ Μπάλντουιν

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος φωτισμού, Σερτζ Σβετνόι, έκανε μήνυση εναντίον των παραγωγών της ταινίας, του πρωταγωνιστή και παραγωγού Άλεκ Μπάλντουιν και άλλων μελών του πληρώματος με την κατηγορία ότι απέτυχαν να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα είχαν αποτρέψει το θανατηφόρο ατύχημα με την Χαλίνα Χάτσινς και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα.

Σύμφωνα με την σχετική μήνυση και την New York Times, ο ίδιος είπε ότι όταν τέθηκε το όπλο σε λειτουργία, ήταν ο πιο δυνατός πυροβολισμός που έχει βιώσει σε σετ ταινίας.

«Ένιωσε ένα τρομακτικό βουητό σαν συμπιεσμένο αέρα από τα δεξιά του. Ένιωσε το μπαρούτι από το όπλο να χτυπά κατευθείαν το προσώπου του από τα δεξιά. Τα γυαλιά του γδάρθηκαν.», είπε ο δικηγόρος του.

Κατά την μήνυση που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, ο κατήγορος υποστηρίζει ότι ήταν στενός φίλος του θύματος, ενώ ανέφερε ότι είχε δουλέψει μαζί της σε εννέα ταινίες από το 2017.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον δικηγόρο του στο Λος Άντζελες επισήμανε ότι μετά τον πυροβολισμό “προσπάθησε να της σώσει την ζωή”, όσο την κρατούσε στο έδαφος, ενώ εκείνη αιμορραγούσε.

Ο υπεύθυνος φωτισμού ζητάει στην μήνυσή του αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι τραυματίστηκε από τα υλικά που εκπυρσοκρότησαν μαζί με την σφαίρα. Επισημαίνει ότι τα συγκεκριμένα υλικά τον χτύπησαν, ενώ παράλληλα επηρεάστηκε ψυχολογικά σε τέτοιο σημείο που κατέστη ανίκανος να εργαστεί, αφού είδε την φίλη του να πεθαίνει.

Μεταξύ άλλων, κατηγορούμενοι στην εν λόγω μήνυση είναι ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς που έδωσε το όπλο στον Άλεκ Μπάλντουιν και η υπεύθυνη όπλων, Χάνα Ριντ. Μήνυση κατατέθηκε επίσης εναντίον άλλων 24 περίπου συντελεστών της ταινίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ