Άλεκ Μπάλντουιν: Τα τελευταία λόγια της Χαλίνα Χάτσινς πριν ξεψυχήσει

Σοκαρισμένος παραμένει ο Άλεκ Μπάλντουιν όπως όλος ο κόσμος του κινηματογράφου μετά την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας “Rust” στη Σάντα Φε, όπου ο ηθοποιός σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, όταν το όπλο του εκπυρσοκρότησε.

“Αυτό δεν ήταν καλό, αυτό δεν ήταν καθόλου καλό” φέρεται να είπε η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς τη στιγμή που έπεσε στο έδαφος χτυπημένη από τη σφαίρα του Άλεκ Μπάλντουιν.

Υπενθυμίζεται πως ο Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε τη Χαλίνα και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα στον ώμο όταν το όπλο που χρησιμοποιούσε εκπυρσοκρότησε, ενώ ήταν γεμάτο, κάτι που ο ίδιος αγνοούσε.

Άλεκ Μπάλντουιν - Χαλίνα Χάτσινς

“Τι στα κομμάτια συνέβη;” φέρεται να αναφώνησε ο Άλεκ Μπάλντουιν μόλις η σφαίρα χτύπησε τη Χάτσινς, η οποία παραπάτησε και έπεσε πίσω, στα χέρια του επικεφαλής ηλεκτρολόγου Σεργκέι Σβετνόι, ενώ ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα έπεσε στο έδαφος

Ο Άλεκ Μπάλντουιν, πριν τραβήξει τη σκανδάλη, φέρεται να ρώτησε απευθυνόμενος στον σκηνοθέτη: “Λοιπόν, υποθέτω βγάζω αυτό, τραβώ τη σκανδάλη και “μπάνγκ”!”. Και ακολουθώντας τις υποδείξεις του σκηνοθέτη αυτό ακριβώς έκανε. Ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς τον είχε διαβεβαιώσει ότι το όπλο ήταν άδειο (cold gun) και έτσι ήταν βέβαιος ότι ήταν ασφαλές να το χρησιμοποιήσει. Όμως αντί για ένα κενό βόλο, μία κανονική σφαίρα έφυγε από τη θαλάμη και χτύπησε τη Χαλίνα στο στήθος. Διαπέρασε το σώμα της και χτύπησε τον Σόουζα στον ώμο, καθώς αυτός στεκόταν πίσω της.

Η στιγμή που ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε τη Χαλίνα Χάτσινς

“Τι στα κομμάτια ήταν αυτό! Αυτό καίει!” φέρεται να ούρλιαξε ο σκηνοθέτης στη διάρκεια της σύγχυσης. Ο Μπάλντουιν σοκαρισμένος άφησε το όπλο κάτω, όπως αποκάλυψαν μέλη του καστ, και κοίταξε τους δύο συνεργάτες του που ήταν κάτω στο έδαφος. “Τι στα κομμάτια έγινε!” επανέλαβε ο ηθοποιός και μετά επακολούθησε πανδαιμόνιο.

Κάποιος στο κινηματογραφικό πλατό ούρλιαξε “έναν γιατρό”, ενώ μέλη του συνεργείου συγκεντρώνονταν γύρω από τη Χάτσινς, την οποία κρατούσε στα χέρια του ο Σβετνόι. Την άφησε απαλά στο έδαφος να ξαπλώσει ενώ αιμορραγούσε ασταμάτητα από το στήθος. “Δεν νιώθω τα πόδια μου” είπε η Χαλίνα στον Σβετνόι.

Χαλίνα Χάτσινς Σβετνόι

Όλοι προσπαθούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία. Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με τους Times, η Χάτσινς που είχε ακόμη τις αισθήσεις της, κοίταξε έναν από τα μέλη του συνεργείου που προσπαθούσε να τη σώσει, έναν ηχολήπτη. “Αυτό δεν ήταν καλό” της είπε εκείνος, βλέποντας τη σοβαρότητα της κατάστασής της. “Όχι” απάντησε η Χαλίνα. “Αυτό δεν ήταν καλό, δεν ήταν καθόλου καλό” είπε εκείνη. Υπέκυψε στα τραύματά της μέσα στις επόμενες ώρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ