Ακραίος Σοϊλού: Είχε δοθεί εντολή «από το Λαύριο» για τρομοκρατικές επιθέσεις το βράδυ των εκλογών στην Τουρκία

Σε νέες ακραίες δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία. Ο Σοϊλού ισχυρίστηκε ότι υπήρχε σχέδιο πρόκλησης χάους στη γείτονα την ημέρα των εκλογών, από τους Κούρδους του Λαυρίου.

Υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι τη νύχτα των εκλογών στην Τουρκία είχε δοθεί εντολή «από το Λαύριο» να πραγματοποιηθεί τρομοκρατική επίθεση και αναταραχή στην Τουρκία, εάν το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που θα δυσαρεστούσε την αντιπολίτευση.

«Θέλω να πω κάτι ξεκάθαρα. Οι δικές μας υπηρεσιών πληροφοριών ξέρουν πως δόθηκε εντολή από το Λαύριο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, να  υπάρξει κινητοποίηση και να δραστηριοποιηθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις εντός της Τουρκίας» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος σχολίασε: «Δηλαδή μας λέτε από την Ελλάδα από τον καταυλισμό του Λαυρίου, δόθηκε εντολή προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις σχετικά με τις εκλογές της Τουρκίας».

Με τον Σοϊλού να εξηγεί: «Ναι, δόθηκε εντολή από το Λαύριο. Σε ό,τι λέμε αυτό υποστηρίζουμε. Ναι, η εντολή δόθηκε για τη νύχτα των εκλογών, έτσι ώστε να υπάρχει αναστάτωση. Όμως εκείνο το βράδυ δόθηκε τέτοιο μήνυμα από αυτούς που πήγαν στις κάλπες και απ’ αυτούς που δεν πήγαν, έτσι ώστε οι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή της δημοκρατίας».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ