Ακάρ: Έθεσε θέμα διαμοιρασμού του πλούτου στο Αιγαίο

Με εμφανώς πιο χαμηλούς τόνους προσέγγισε ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χολουσί Ακάρ τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, ωστόσο δεν παρέλειψε να θέσει θέμα «δίκαιου», όπως είπε, διαμοιρασμού του πλούτου στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων  Anadolu. Ο Ακάρ ρωτήθηκε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την διπλωματία των σεισμών, άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης αφορούσε την ανταπόκριση του τουρκικού κράτους στην καταστροφή που έπληξε την χώρα. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα δήλωσε:

«Ξέρετε, έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα. Προσπαθούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Λέμε ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό. Αυτό είναι σύμφωνο με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το πνεύμα της συμμαχίας, με συνομιλίες και διαπραγματεύσεις. Πάντα λέγαμε και λέμε ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με διάλογο, ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Ας λύσουμε τα προβλήματά μας και ας βελτιώσουμε τις διμερείς μας σχέσεις σχέσεις, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, επιλύοντας αυτά τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό και διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες μας ζουν με άνεση, ειρήνη και ασφάλεια. Ιδιαιτέρως στο Αιγαίο, έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαστε υπέρ της δίκαιης κατανομής του πλούτου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ