Αίγυπτος: Τουλάχιστον 149 οι νεκροί

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 149 οι νεκροί 

 

Στους 149 έφτασαν οι νεκροί, ενώ περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε όλη την Αίγυπτο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου, μετέδωσε ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.403.

Στην επαρχία Φαγιούμ, στα νότια του Καΐρου, όπου, επίσης, σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 35, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Μεντχάτ Σόκρι.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 17 νεκρούς στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, σε ένα προάστιο στα δυτικά του Καΐρου, υποστηρικτές του Μόρσι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τέσσερις αστυνομικούς.

Σε παρόμοια επεισόδια σε όλη τη χώρα, πολλά αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτίρια δέχτηκαν επίθεση, μετά την επέμβαση των αρχών για την απομάκρυνση των διαδηλωτών που εδώ και πάνω από έναν μήνα συνέχιζαν την καθιστική διαμαρτυρία τους, ζητώντας την αποκατάσταση του Μόρσι.

Δείτε εδώ: LIVE εικόνα από τις ταραχές στην Αίγυπτο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ