Αίγυπτος: 10 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και 400 συνελήφθησαν στο Σινά

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις σκότωσαν 10 φερόμενους ως τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια ανταλλαγών πυρών και συνέλαβαν 400 υπόπτους, ανάμεσά τους πολλούς ξένους, καθώς συνεχίζουν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο Σινά, γνωστοποίησε το επιτελείο με μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση.

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας άρχισαν την Παρασκευή επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα εναντίον «τρομοκρατικών και εγκληματικών στοιχείων και οργανώσεων», υπενθύμισε το επιτελείο.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που επιδιώκει την επανεκλογή του τον Μάρτιο, διέταξε τον Νοέμβριο τις ένοπλες δυνάμεις να πατάξουν τους τζιχαντιστές μέσα σε τρεις μήνες, μετά την τρομοκρατική ενέργεια με στόχο ένα τέμενος που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 300 άνθρωποι. Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση αυτού του είδους στην ιστορία της πολυπληθέστερης αραβικής χώρας.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει οι αρχές, από την Παρασκευή ως σήμερα έχουν σκοτωθεί 38 τζιχαντιστές και έχουν συλληφθεί άλλοι 528.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ -ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ