Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Στηρίζουμε το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Με τις ολόθερμες ευχές για την μουσουλμανική εορτή του Ραμαζανίου, ξεκίνησε εκ μέρους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄, η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος δέχτηκε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο «σε καλή και φιλική ατμόσφαιρα», όπως γράφει ανακοίνωση του ιεραποστολικού Πατριαρχείου.

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Θεόδωρος παρακάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών να μεταφέρει την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, τονίζοντας ότι «όλοι πρέπει να συμβάλουμε δυναμικά για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και πολιτισμών στο χώρο της Μεσογείου».

Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος ενημέρωσε τον επικεφαλής της Αιγυπτιακής Διπλωματίας «για το σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και σε όλη την Αφρική», εκφράζοντας «τις ευχαριστίες του προς τους πρέσβεις της Αιγύπτου που βρίσκονται παρόντες σε κάθε ιεραποστολικό του ταξίδι».

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της κατοχύρωσης των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων του Πατριαρχείου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο από την αιγυπτιακή Βουλή για το οικογενειακό Δίκαιο των Χριστιανών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου, ενώ τόνισε ότι η στήριξη της αιγυπτιακής κυβερνήσεως στο έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας θα συνεχιστεί.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ