Αγιά Σοφία: Το κόμμα του Ερντογάν θέλει να λειτουργήσει ως τζαμί στην επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας κάνει διαρροές στον Τύπο για την πιθανή ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί. Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει τη μετατροπή της σε τζαμί ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση την απορρίπτει.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, σε δημοσκόπηση της εταιρείας AR-GE, η οποία υποβλήθηκε στο κυβερνών κόμμα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 90% των μελών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και των Εθνικιστών του Μπαχτσελί (MHP) δήλωσε ότι επιθυμεί να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τζαμί, ενώ από την αξιωματική αντιπολίτευση (CHP) μόνο το 40% και από το ακροδεξιό Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ το 70%.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το επιχείρημα αυτών που δεν υποστηρίζουν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ότι θα επηρεάσει τις διεθνείς σχέσεις και θα προκαλέσει την πιθανή αντίδραση της ΕΕ. Τα στελέχη του ΑΚΡ εκφράζουν την επιθυμία η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, εάν ανοίξει ως τζαμί, να πραγματοποιηθεί συμβολικά στις 15 Ιουλίου, στην επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.