Αυτοί οι ράπερ είναι σούπερσταρ

Ένας καλλιτέχνης έγινε σταρ 27 ολόκληρα χρόνια μετά την δολοφονία του. Πρόκειται για τον αείμνηστο Tupac Shakur ή αλλιώς 2Pac, όπως ήταν ευρύτερα γνωστός στον χώρο της rap μουσικής.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ο Tupac έχει πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους και είναι ένας από τους ράπερ που έχουν επηρεάσει περισσότερο άλλους νεότερους καλλιτέχνες αυτού του χώρου. Έζησε μία μικρή, 25 ετών, πλην όμως πολυτάραχη ζωή, μέχρι να τον πυροβολήσουν στην κεντρική λεωφόρο του Las Vegas, στις 7 Σεπτεμβρίου του 1996, φεύγοντας από έναν αγώνα μποξ μεταξύ του Bruce Seldon και του Mike Tyson στο τεράστιο ξενοδοχείο MGM Grand.

To Eμπορικό Επιμελητήριο του Hollywood, που διαχειρίζεται το περίφημο “Walk of Fame” στην λεωφόρο Hollywood Boulevard, διοργάνωσε τα αποκαλυπτήρια και έτσι ο Tupac Shakur απέκτησε το δικό του αστέρι και πλέον μένει στην ιστορία ως ένας πραγματικός σταρ! Το αστέρι του τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο μπροστά στον αριθμό 6212 της Hollywood Boulevard.

Hollywood Walk of Fame

Υπάρχουν όμως και άλλοι καλλιτέχνες της rap μουσικής, που έχουν προηγουμένως αποκτήσει το αστέρι τους “Hollywood Walk of Fame”.

Η πρώτη της κατηγορίας αυτής που τιμήθηκε ήταν η Queen Latifah, της οποίας το 2006 αναγνωρίστηκε η δουλειά της στη μουσική, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το αστέρι της βρίσκεται στο 6915 της Hollywood Boulevard.

Το 2008 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Sean «Diddy» Combs ή αλλιώς Puff Daddy ή P. Diddy, όπως λεγόταν κατά καιρούς. Το αστέρι του βρίσκεται στο 6801 της Hollywood Boulevard.

Στον αριθμό 6270 της Hollywood Boulevard μπορεί ο επισκέπτης να βρει το αστέρι του τραγουδιστή, ράπερ και παραγωγού Pharrell Williams, το οποίο του παραχωρήθηκε το 2014.

Ο πολυτάλαντος LL Cool J έχει το αστέρι του να φιγουράρει στο “Walk of Fame” από το 2016 στον αριθμό 6901 της Hollywood Boulevard.

Την ίδια χρονιά, το 2016, απέκτησε το αστέρι του και ο Κουβανός Pitbull, συγκεκριμένα μπροστά στην διεύθυνση 6201 Hollywood Blvd.

Ο πολύ γνωστός ράπερ, ηθοποιός και σκηνοθέτης Ice Cube, είναι και αυτός ένας σούπερ σταρ, κατέχοντας το δικό του αστέρι στην “Λεωφόρο της Φήμης”. Το απέκτησε το 2017 στο ύψος του αριθμού 6752 στην Hollywood Boulevard.

Ο Snoop Dogg δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από την λίστα αυτή. Είναι από τους βετεράνους και τους πιο πετυχημένους της rap μουσικής. Το αστέρι του είναι χτισμένο στο πεζοδρόμιο στην διεύθυνση 6840 Hollywood Blvd.

Το 2019 ήρθε η σειρά του latin rap/hip hop συγκροτήματος από την Καλιφόρνια, των Cypress Hill. Είναι το πρώτο γκρουπ του είδους που έλαβε αυτή την τιμή. Το αστέρι τους βρίσκεται πάντα στο 6201 της γνωστής λεωφόρου.

Ο πολυαγαπημένος στη χώρα μας 50 Cent τιμήθηκε με το προσωπικό του αστέρι στο “Walk of Fame”, στον αριθμό 6250. Η αποκάλυψη έγινε το 2020.

Την επόμενη χρονιά, το 2021, η Missy Elliott, τραγουδίστρια και ράπερ αποκτά τη δική της θέση με το αστέρι της, στο πεζοδρόμιο μπροστά στην διεύθυνση 6212 Hollywood Blvd.

Φέτος είμαστε σχεδόν στα μέσα της χρονιάς και είναι τρεις οι ράπερ που απέκτησαν το αστέρι τους στο “Walk of Fame”. Ο ένας είναι – όπως είπαμε – ο αξέχαστος Tupac Shakur και οι άλλοι είναι ο Ice-T και ο Ludacris. Ο Ice-T… βρίσκεται στη διεύθυνση 7065 Hollywood Blvd.

Τέλος, ο ράπερ και ηθοποιός Ludacris καπάρωσε πρόσφατα, στις 18 Μαΐου 2023 την θέση μπροστά στο νούμερο 6426 της Hollywood Boulevard, για το δικό του αστέρι.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ