Αυστραλία- Τις βορειοανατολικές ακτές θα χτυπήσει ο κυκλώνας Μάρσια – BINTEO

Υπάλληλοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Αυστραλίας εξέδωσαν σήμερα προειδοποιήσεις καθώς ο κυκλώνας Μάρσια πλησιάζει το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι πρόκειται να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και τεράστια κύματα.

DOUBLE CYCLONES: An earlier satellite image of Cyclone Lam in the Arafura Sea over the Northern Territory and Cyclone Marcia off the east coast of Queensland.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη προχωρήσει στην εκκένωση τουλάχιστον 1.000 κατοικιών που βρίσκονται στην πορεία του κυκλώνα. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι δεν κατάφεραν να κάνουν έγκαιρα τις απαραίτητες ετοιμασίες ώστε να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και αυτούς ο αρχές συμβούλευσαν να προστατευτούν στο ασφαλέστερο μέρος των σπιτιών τους.

Waves break over the sea wall at Yeppoon on Friday.

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών, οι κάτοικοι της πολιτείας Κουίνσλαντ πρόκειται να υποστούν μια οδυνηρή και τρομακτική εμπειρία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός της πολιτείας αυτής, Αναστασία Παλατσούκ. «Μας απασχολεί ιδιαίτερα η ασφάλεια των ανθρώπων».

Ο κυκλώνας Μάρσια αναβαθμίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην κατηγορία 5, την υψηλότερη βαθμίδα. Πρόκειται να διασχίσει τις βορειοανατολικές ακτές του Κουίνσλαντ μέσα στις επόμενες ώρες, με ανέμους που φτάνουν σε ταχύτητα τα 285 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ