Αυστραλία – Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι αρχές ασφαλείας της Αυστραλίας εφαρμόζουν μια μεθοδευμένη στρατηγική προκειμένου να εμποδίσουν μουσουλμάνους εξτρεμιστές του Σίδνεϋ να προβούν σε τρομοκρατική επίθεση εντός της Αυστραλίας.

Καθώς η Γαλλία προσπαθεί να συνέλθει από το μακελειό στο Παρίσι, η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες (ΑSΙΟ) παρακολουθούν τις κινήσεις ομάδας ντόπιων εξτρεμιστών, για τους οποίους πιστεύουν ότι είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Η ύπαρξη της εν λόγω ομάδας έγινε γνωστή, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Appleby”, έκανε έφοδο στα σπίτια 15 προσώπων, αφού έγινε γνωστό ότι σχεδίαζαν τον αποκεφαλισμό ενός τυχαίου ατόμου.

Το τρομοκρατικό αυτό σχέδιο λέγεται ότι επινόησε και δρομολόγησε ο Μοχάμεντ Άλι Μπαριαλέι, για τον οποίο οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι σκοτώθηκε σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Η εντολή που έδωσε στα μέλη της οργάνωσής του να επισπεύσουν την εφαρμογή του τρομοκρατικού σχεδίου στάθηκε η αφορμή για τη διεξαγωγή της επιχείρησης “Αppleby” η οποία θεωρήθηκε τότε η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία.

Απαγγέλθηκαν τότε κατηγορίες εναντίον των ατόμων αυτών, στο Σίδνεϋ και το Μπρίσμπεϊν, οι περισσότεροι όμως από τους 15 στο Σίδνεϋ παραμένουν ελεύθεροι και η αστυνομία εκτιμά ότι ετοιμάζονται για τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία τους έχει θέσει υπό παρακολούθηση, προκειμένου να προφυλάξει το κοινό.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.