Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες κατά του αεροδρομίου της Καμπούλ σήμερα, σύμφωνα με ανάρτηση του Nasher News στον λογαριασμό του στο Telegram.

«Με την χάρη του Παντοδύναμου Θεού, οι στρατιώτες του Χαλιφάτου στόχευσαν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ με έξι πυραύλους Katyusha», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των δυνάμεων των ΗΠΑ αναχαίτισαν πέντε πυραύλους που εκτοξεύθηκαν νωρίς σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Λευκός Οίκος: Η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται χωρίς διακοπή

FILE PHOTO: U.S. President Joe Biden delivers remarks about Afghanistan, from the East Room of the White House in Washington, U.S. August 26, 2021. REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την επίθεση με ρουκέτες εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται «χωρίς διακοπή».

«Ο πρόεδρος ενημερώθηκε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται χωρίς διακοπή» και «επαναβεβαίωσε στους διοικητές τη διαταγή να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους να κάνουν κατά προτεραιότητα ό,τι απαιτείται για την προστασία των δυνάμεών μας στο πεδίο», πρόσθεσε η κυρία Ψάκι.

Τον πρόεδρο ενημέρωσαν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Ρον Κλέιν, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ως και πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι στην Καμπούλ αλλά αναχαιτίστηκαν από αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας εγκατεστημένο σε αυτό.

Ο ίδιος ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έλαβε δεν υπήρξαν θύματα στις τάξεις του στρατού των ΗΠΑ, επισήμανε ωστόσο πως αυτή η πληροφορία δεν είναι οριστική ακόμη.

Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν πως άκουσαν εκτοξεύσεις ρουκετών και εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την επομένη της ανακοίνωσης από τον στρατό των ΗΠΑ ότι κατέστρεψε με αεροπορικό πλήγμα αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά στην αφγανική πρωτεύουσα.

Η νέα επίθεση εναντίον του αεροδρομίου, έπειτα από αυτή που διέπραξε καμικάζι σκοτώνοντας κάπου 100 ανθρώπους την Πέμπτη, καταγράφηκε την παραμονή της οριστικής αποχώρησης των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν, έπειτα από 20 χρόνια πολέμου, αύριο Τρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ