Αφγανιστάν: Έγκυος γέννησε μέσα στο αεροσκάφος που τη μετέφερε στη Βρετανία

Γυναίκα από το Αφγανιστάν γέννησε στην πτήση που τη μετέφερε στη Βρετανία κατά την επιχείρηση εκκένωσης της Καμπούλ, νωρίς το Σάββατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τις Turkish Airlines, η Soman Noori, 26 ετών, άρχισε να έχει ωδίνες τοκετού ενώ ήταν στην πτήση από το Ντουμπάι στο Μπίρμιγχαμ. Γέννησε με τη βοήθεια του πληρώματος, καθώς δεν υπήρχε ένας γιατρός ανάμεσα στους επιβάτες, ενώ το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 33.000 πoδών στον εναέριο χώρο του Κουβέιτ.

AFGANISTAN

Η Noori κα η μπέμπα της που πήρε το όνομα Havva ή Eve στα αγγλικά, είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Το αεροσκάφος που μετέφερε Αφγανούς πολίτες οι οποίοι συνεργάζονταν με τη Βρετανία στο Αφγανιστάν, προσγειώθηκε στο Κουβέιτ, ως προληπτικό μέτρο, ενώ η πτήση συνεχίστηκε αργότερα μέχρι τον τελικό προορισμό.

Μαζί με τη γυναίκα στο αεροσκάφος ήταν ο σύζυγός της Taj Moh Hammat, 30 χρονών, και τα άλλα δύο παιδιά τους.

AFGANISTAN

Η Βρετανία τερματίζει την αποστολή απομάκρυνσης αμάχων από το Αφγανιστάν

Στο μεταξύ, σήμερα θα τερματίσουν την αποστολή απομάκρυνσης αμάχων από το Αφγανιστάν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βρετανία, σύμφωνα με τον αρχηγό των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Νικ Κάρτερ.

«Πλησιάζουμε στο τέλος της επιχείρησης απομάκρυνσης, η οποία θα τερματιστεί στη διάρκεια της ημέρας. Τότε, θα είναι απαραίτητο να απομακρύνουμε και τους στρατιώτες μας με τον αριθμό των αεροσκαφών που παραμένουν» δήλωσε ο ίδιος στο BBC, όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν έχουμε καταφέρει να τους απομακρύνουμε όλους τους αμάχους και αυτό μας ραγίζει την καρδιά. Υπάρχουν μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να γίνουν στο έδαφος» πρόσθεσε ο στρατηγός Κάρτερ.

Οι φωτό από το Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ