Αφγανιστάν: Το όνομα του αμερικανικού αεροσκάφους πήρε το βρέφος που γεννήθηκε εν πτήσει

Το όνομα του αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους που μετέφερε την επίτοκο μητέρα, πήρε το βρέφος που γεννήθηκε εν πτήσει στο πλαίσιο της επιχείρησης απομάκρυνσης ανθρώπων από το Αφγανιστάν.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στο Πεντάγωνο, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη Τοντ Γουόλτερς, είπε πως το κοριτσάκι που ήρθε στον κόσμο στην Αμερικανική Αεροπορική Βάση Ramstein στη Γερμανία, ονομάστηκε “Ριτς” από το διακριτικό σήμα του αεροπλάνου.

Τα αεροσκάφη τύπου Boeing C-17 που χρησιμοποιεί η αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποιούν συχνά το διακριτικό σήμα “Reach” ακολουθούμενο από έναν συνδυασμό αριθμών.

Η ανάρτηση για τη γέννα κατά τη διάρκεια της εκκένωσης από το Αφγανιστάν

Το Σαββατοκύριακο ο αμερικανικός στρατός έγραψε στο Twitter ότι στη διάρκεια πτήσης από το Κατάρ προς τη Γερμανία, έπιασαν οι πόνοι μια έγκυο Αφγανή, η οποία μάλιστα εμφάνισε επιπλοκές.

Η κατάστασή της βελτιώθηκε όταν το αεροσκάφος κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος προκειμένου να αυξήσει την πίεση, γεγονός που συντέλεσε στο να σωθεί η ζωή της.

Αφγανιστάν έγκυος βρέφος

Στρατιώτες βοήθησαν τη γυναίκα να φέρει στον κόσμο το μωρό της μέσα στο αεροσκάφος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με τη νεογέννητη σε κοντινό νοσοκομείο.

“Όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε, ως πιλότος μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας , το όνειρό μου είναι να δω αυτό το μικρό παιδί ονόματι Ριτς να μεγαλώνει, να είναι Αμερικανίδα πολίτης και να πετάει αμερικανικά μαχητικά”, αστειεύτηκε ο Γουόλτερς.

Αφγανιστάν μωρό

Σημειώνεται πως η γερμανική αεροπορική βάση λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός για τους ανθρώπους που απομακρύνονται από το Αφγανιστάν.

Προς το παρόν, από εκεί συνήθως μεταφέρονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλες, κοντά στην Ουάσινγκτον, και στη συνέχεια κατανέμονται στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Η βάση Ramstein, κοντά στην Καϊζερσλάουτερν στα δυτικά της Γερμανίας, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ σε μη αμερικανικό έδαφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ