Abercrombie & Fitch: Ο πρώην CEO του οίκου μόδας κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανδρών

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch και o Βρετανός σύντροφός του κατηγορούνται  ότι εκμεταλλεύονταν άνδρες για σεξ σε εκδηλώσεις που διοργάνωναν στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Είχαν στήσει κύκλωμα και υπόσχονταν στα υποψήφια σεξουαλικά θύματα καριέρα μοντέλου στον οίκο μόδας.

Μετά από έρευνα που έκανε το BBC Panorama, έδωσε στη δημοσιότητα έναν φάκελο με ισχυρισμούς ότι ένα “εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο” χρησιμοποιούσε έναν μεσάζοντα για να βρίσκει νεαρούς άνδρες για λογαριασμό του επιχειρηματία Μάικ Τζέφρις, 79 ετών, σήμερα και του συντρόφου του Μάθιου Σμιθ, 60 ετών.

Τζέφρις
Ο Μάικ Τζέφρις

 

Ο άνθρωπος που έκανε τις προσλήψεις

Το BBC ανέφερε ότι μίλησε με οκτώ άνδρες, ορισμένοι από τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι τους εκμεταλλεύτηκαν σε εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη όπως οι ΗΠΑ, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βενετία, το Μαρακές και η Καραϊβική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν σεξουαλικές πράξεις και οι άνδρες δήλωσαν ότι στρατολογήθηκαν από έναν μεσάζοντα που αναγνωρίστηκε ως James Jacobson, και ο οποίος αρνείται κάθε αδίκημα.

Οι μισοί ισχυρίστηκαν ότι παραπλανήθηκαν σχετικά με τη φύση των εκδηλώσεων ή ότι δεν τους είπαν ότι αναμενόταν σεξ, ενώ άλλοι είπαν ότι γνώριζαν ότι θα περιλάμβανε σεξ, αλλά όχι το τι ακριβώς περίμεναν οι άλλοι από αυτούς να κάνουν. Πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ στους συγκεκριμένους άνδρες είχε γίνει αναφορά στο ενδεχόμενα να γίνουν μοντέλα για τον Οίκο A&F πριν συναντηθούν με τους Τζέφρις και Σμιθ.

 

Ο Ντέηβιντ Μπράντμπερι 23 ετών τότε, είπε στην εκπομπή ότι τον σύστησε στον κ. Jacobson (τον μεσάζοντα) ένας ατζέντης, ο οποίος περιέγραψε τον μεσάζοντα ως τον φύλακα των “ιδιοκτητών” του οίκου μόδας A&F. Ο Μπράντμπερι είπε ακόμα στο BBC ότι ο Jacobson πρότεινε στον Bruce Weber, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν ο επίσημος φωτογράφος της A&F, να τον φωτογραφίσει.

Ο Μπράντμπερι υποστήριξε: ότι “Ο Jim (ο μεσάζοντας) μου ξεκαθάρισε ότι αν δεν τον άφηνα να μου κάνει στοματικό σεξ, δεν θα είχα συνάντηση στην Abercrombie & Fitch ή με τον Μάικ Τζέφρις. «Είχα παραλύσει. Ήταν σαν να πουλούσε δόξα. Και το τίμημα ήταν η συμμόρφωση».

Ο Ντέηβιντ Μράντμπερι

«Έτσι αρχίζουν όλοι»

Ο ίδιος είπε ότι ο μεσάζοντας τον είχε κάνει να πιστέψει ότι “εδώ είναι που όλοι ξεκινούν”. Σύμφωνα με το BBC, o Jacobson φέρεται να έδωσε στον Μπράντμπερι 500 δολάρια και να του είπε ότι ήταν για το χρόνο του. «Νόμιζα ότι ήταν απλώς ένας ανατριχιαστικός γέρος που δεν θα χρειαζόταν να ξαναδώ», είπε το υποψήφιο μοντέλο για την A&F.

Είπε επίσης ότι αποδέχτηκε πρόσκληση για μια πρωινή εκδήλωση στο πρώην σπίτι του Τζέφρις στο Hamptons του Long Island της Νέας Υόρκης -που πρόσφατα πουλήθηκε για 29 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μπράντμπερι, δήλωσε ότι είχε καταλάβει πως ο Τζέφρις ήταν ένας “ισχυρός άνθρωπος” που θα μπορούσε να του “φτιάξει την καριέρα”. Πριν από την εκδήλωση, είπε επίσης ότι του δόθηκε μια δωροκάρτα A&F για να αγοράσει ρούχα, το οποίο, όπως είπε, τον έκανε να αισθάνεται “νόμιμος” και “επίσημος”.

Η εξομολόγηση και η νάρκωση πριν το σεξ

Στο Hamptons, ο Μπράντμπερι είπε ότι μίλησε με τον Τζέφρις και τον Σμιθ για τις φιλοδοξίες του να γίνει μοντέλο της A&F. Αργότερα, όπως είπε, ο Τζέφρις του έβαλε “poppers” κάτω από τη μύτη του – ένα ναρκωτικό που μπορεί να προκαλέσει έντονη ζαλάδα στο κεφάλι και αποπροσανατολισμό – και αργότερα έκανε σεξ μαζί του.

Άνδρες που συμμετείχαν σε αυτές τις εκδηλώσεις δήλωσαν στο BBC ότι ο Μαικ Τζέφρις και ο Μάθιου Σμιθ, συμμετείχαν σε σεξουαλικές δραστηριότητα με περίπου τέσσερις άνδρες ή τους διέταξαν να κάνουν σεξ μεταξύ τους. Στη συνέχεια, οι άνδρες είπαν ότι τους δόθηκαν φάκελοι γεμάτοι με χιλιάδες δολάρια σε μετρητά.

Σύμφωνα με το BBC, ο Τζέφρις και Σμιθ δεν απάντησαν σε επανειλημμένα αιτήματα για σχολιασμό. Αλλά ο Jacobson δήλωσε ότι όλοι οι άνδρες πήγαν σε αυτά τα γεγονότα “με τα μάτια τους ορθάνοιχτα”. Ο Τζέφρις έκανε διάσημο τον Οίκο A&F όταν αποφάσισε να τον διαφημίσει χρησιμοποιώντας ως μοντέλα νεαρούς χωρίς πουκάμισα. Τότε όλες οι φωτογραφίες διαφημίσεων του οίκου είχαν νεαρούς με καλλίγραμμους κοιλιακούς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ