Ένας νεκρός και 16 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη στο Λεβερκούζεν – Νέες εικόνες

Ένας νεκρός και 16 τραυματίες , εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, και τέσσερις αγνοούμενοι είναι, σύμφωνα με την Rheinische Post, ο επίσημος απολογισμός μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε δεξαμενή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, στο χημικό πάρκο του Λεβερκούζεν, στο Μπούριγκ.

Αρχικά τα γερμανικά Μέσα μετέδωσαν την πληροφορία για τον έναν νεκρό, επικαλούμενα την υπεύθυνη Πολεοδομίας της πόλης, Αντρέα Ντέπε, η οποία δήλωσε στην τηλεόραση της Welt, ότι “πρέπει δυστυχώς να αναφέρουμε ότι έχουμε έναν νεκρό”, πληροφορία που ωστόσο δεν είχε επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία.

Η φωτιά έχει κατασβεστεί, ενώ σημειώνεται ότι η επιχείρηση κατάσβεσης είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση, καθώς έπρεπε προηγουμένως να απομακρυνθεί ηλεκτροφόρο καλώδιο από το σημείο. Όπως δήλωσε στην Bild εκπρόσωπος της εταιρείας Currenta, στις εγκαταστάσεις της οποίας σημειώθηκε η έκρηξη, “το περιεχόμενο της δεξαμενής ήταν διαλυτικό”. Η εφημερίδα επισήμαινε ακόμη ότι η φωτιά απειλούσε να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ κάτω από τον σταθμό μεταφοράς βρίσκεται δεξαμενή με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου. Σύμφωνα με την Koelner Stadtanzeiger, οι Αρχές προειδοποιούσαν τους κατοίκους για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης στο σημείο.

Πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται από το σημείο της έκρηξης, όπου, σύμφωνα με την Bild, γίνεται η καύση απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της περιφέρειας Rheinisch-Bergisch, το νέφος κατευθύνεται προς τις περιοχές Μπουρσάιντ και Βερμελσκίρχεν, ενώ η οσμή είναι αισθητή έως το Ζόλινγκεν και το Βούπερταλ. Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή “ΝΙΝΑ”, μέσω της οποίας, με μήνυμα “ακραίου κινδύνου”, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να διατηρήσουν πόρτες και παράθυρα κλειστά.

Η Koelner Stadtanzeiger μετέδωσε παράλληλα ότι από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κατασκευαστικές εταιρίες απομακρύνουν ογκώδη απορρίμματα από τις πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τη δυτική Γερμανία και τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις της Currenta, για διαλογή και καύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, WELT Πηγή φωτό: Reuters, AP, dpa, WELT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ