Συναγερμός στη Γερμανία – Πληροφορίες για τραυματίες και αγνοούμενους από την ισχυρή έκρηξη στο Λεβερκούζεν

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία με την Αστυνομία να κάνει λόγο για «πολλούς τραυματίες» από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο Λεβερκούζεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη έγινε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρείας Currenta, σε βιομηχανικό πάρκο της περιοχής όπου βρίσκεται και η εταιρεία Bayer.

Η εφημερίδα Bild κάνει λόγο για δύο «σοβαρά τραυματίες» και πέντε αγνοούμενους επικαλούμενη πηγές της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ενώ η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κατάσταση είναι ακόμη συγκεχυμένη».

Η φωτιά, σύμφωνα με την BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται δεξαμενές με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου.

Πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός πάνω από μεγάλο τμήμα της πόλης και αμέσως μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «NINA», με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», το οποίο ειδοποιούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Η κυκλοφορία σε μεγάλους οδικούς άξονες έχει διακοπεί, ενώ η Αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει λωρίδες για τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων.

ΦΩΤΟ: Από πλάνα της Bild

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ