Τζεφ Μπέζος: Έτοιμος να πάει στο… διάστημα – Πότε πετάει

Να ταξιδέψει στο διάστημα ετοιμάζεται ο ιδρυτής της Amazon.com Inc και της διαστημικής εταιρείας Blue Origin Τζεφ Μπέζος. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος θα συμμετάσχει στο πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα της κάψουλας New Shepard, μαζί με τον αδελφό του, τον Μαρκ, καθώς και τον νικητή ενός πλειστηριασμού για το τρίτο εισιτήριο.

“Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρεύομαι να ταξιδέψω στο διάστημα. Στις 20 Ιουλίου θα κάνω αυτό το ταξίδι μαζί με τον αδελφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια με τον καλύτερο φίλο μου’, έγραψε ο Μπέζος σε ανάρτηση στο Instagram.

Η Blue Origin έκλεισε τον πρώτο γύρο του πλειστηριασμού τον περασμένο μήνα και ανακοίνωσε ότι έλαβε περισσότερες από 5.200 προσφορές από 136 χώρες, χωρίς να αποκαλύψει ποια προσφορά ήταν η υψηλότερη στον συγκεκριμένο γύρο.

Η τρέχουσα υψηλότερη προσφορά βρίσκεται στα 2,8 εκατ. δολάρια στον δεύτερο γύρο του πλειστηριασμού που συνεχίζεται, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Blue Origin.

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με μια τελική φάση στις 12 Ιουνίου, οπότε και θα γίνει ζωντανή onlinve δημοπρασία.

Η εταιρεία βάλει στόχο την 20ή Ιουλίου για το πρώτο υποτροχιακό τουριστικό ταξίδι του διαστημοπλοίου της, μια στιγμή ορόσημο στον ανταγωνισμό για να ανοίξει μια νέα εποχή ιδιωτικών εμπορικών διαστημικών ταξιδιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ