Μακελειό στην Καλιφόρνια: Οκτώ οι νεκροί – Αυτοκτόνησε ο δράστης – Αρκετοί οι τραυματίες από τα πυρά

Οκτώ ανθρώπους σκότωσε ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ενώ αμέσως μετά αυτοκτόνησε.

Παράλληλα, έχει τραυματίσει αρκετούς ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι στη διάρκεια της ενημέρωσης για το αιματηρό περιστατικό. Ο δράστης της επίθεσης πρώτα έβαλε φωτιά στο σπίτι του και μετά οδήγησε στις εγκαταστάσεις της Αρχής Μεταφορών της Βάλεϊ όπου θα γινόταν μία συνάντηση του συνδικάτου και άρχισε να πυροβολεί, όπως αναφέρουν οι πηγές των Los Angeles Times.

Όταν οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο, δεν βρήκαν κανέναν μέσα ενώ από την έρευνα που έγινε στο σπίτι εντοπίστηκαν πολλά όπλα και πυρομαχικά. Όπως τόνισε ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Λικάρντο “μοιάζει ότι έβαλε τη φωτιά καθώς αυτός οδηγούσε με προορισμό το αμαξοστάσιο”. Οι ταυτότητες του δράστη και των θυμάτων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη.

Σύμφωνα με τους LA Times, ο δράστης ήταν ο 57χρονος Σάμιουελ Κάσιντι, εργαζόμενος συντήρησης στην Αρχή Μεταφοράς Βάλεϊ Αυτοκτόνησε μετά την επίθεση.

Στο σημείο αμέσως έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπως και αρκετά ασθενοφόρα. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας) σε σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο που διαχειρίζεται η Αρχή Μεταφορών της Σάντα Κλάρα, κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης.

Ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Ρικάρντο σε ανάρτησή του στο twitter είχε γράψει πως “οι καρδιές μας πονούν για τις οικογένειες αυτών που χάσαμε στη φριχτή επίθεση. Ο δράστης είναι νεκρός”.

Πηγή: CNN, ABCnews, KGO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ