Λωρίδα της Γάζας: Ο Ερντογάν συνομίλησε με τον Πάπα για το Παλαιστινιακό

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη Δευτέρα τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ προκειμένου να το αναγκάσει να σταματήσει να “σφαγιάζει” τους Παλαιστινίους, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο. «Εκτός αν η διεθνής κοινότητα τιμωρήσει το Ισραήλ που διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με κυρώσεις, οι Παλαιστίνιοι θα εξακολουθήσουν να σφαγιάζονται”, είπε ο Ερντογάν στον ποντίφικα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν στην επικοινωνία του με τον Πάπα, υποστήριξε πως “η ισραηλινή κατοχική δύναμη, που εμποδίζει την πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα και στην εκκλησία του Αγίου Τάφου (στην Ανατολική Ιερουσαλήμ), περιορίζει την ελευθερία της λατρείας και σκοτώνει αθώους αμάχους στα Παλαιστινιακά Εδάφη”.

“Αυτή η βαρβαρότητα απειλεί επίσης την περιφερειακή ασφάλεια”, πρόσθεσε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να “δώσει στο Ισραήλ το αποτρεπτικό μάθημα που του αξίζει και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ