Απειλές για Ισπανίδα υπουργό – Έλαβε ταχυδρομικά ένα μαχαίρι με κόκκινα στίγματα

Ένα μαχαίρι με κόκκινα στίγματα έλαβε μέσω ταχυδρομείου η Ισπανίδα υπουργός Τουρισμού, Ρέγες Μαρότο, όπως δήλωσε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Το νέο περιστατικό έρχεται μερικές μέρες αφότου υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ασφαλείας και ο επικεφαλής του κόμματος Unidas Podemos έλαβαν απειλές για τη ζωή τους. Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα, δήλωσε η πηγή αυτή, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλη πηγή από το υπουργείο της Μαρότο ανέφερε πως δεν είναι σαφές εάν τα κόκκινα στίγματα πάνω στο μαχαίρι ήταν αίμα ή μπογιά.

Η ίδια η Μαρότο με ανάρτησή της στο twitter γράφει: “Οι απειλές και η βία ποτέ δεν θα σιγήσουν τη φωνή της Δημοκρατίας. Η ελευθερία θα επικρατήσει. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα τα μηνύματα στήριξης σε μία μέρα που ενισχύεται η θέλησή μου να εργαστώ για ένα καλύτερο μέλλον”.

Η Μαρότο, που προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, είναι υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού από το 2018. Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς Unidas Podemos και η Μαρία Γκάμεθ, η οποία ηγείται της αστυνομικής δύναμης Guardia Civil, έλαβαν επίσης απειλητικές επιστολές για τη ζωή τους.

“Η σύζυγός σου, οι γονείς σου κι εσύ καταδικάζεστε σε θάνατο, τελειώνει ο χρόνος σας”, έγραφε η επιστολή που απευθυνόταν στον Ιγκλέσιας, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ο Ιγκλέσιας ανήρτησε την επιστολή στο Twitter μαζί με μια φωτογραφία που δείχνει επτά σφαίρες τις οποίες, όπως είπε, περιείχε ο φάκελος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, El Pais

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ