Παρίσι: Εναλλακτική λύση για το lockdown στην εστίαση οι… ιδιωτικοί σεφ

Μπορεί η εστίαση να παραμένει κλειστή στο Παρίσι καθώς συνεχίζεται το lockdown λόγω της πανδημίας, ωστόσο οι Παριζιάνοι που λαχταρούν να επιστρέψουν στα εστιατόρια, βρήκαν μία εναλλακτική λύση. Πρόκειται για ιδιωτικούς σεφ που παρασκευάζουν και σερβίρουν το φαγητό στα σπίτια των πελατών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Φατιχά Ελ-Καντάουι είναι μια σεφ, η οποία δέχεται παραγγελίες από ιδιώτες, πηγαίνει τα υλικά για την παρασκευή του φαγητού στα σπίτια τους και χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της κουζίνας τους για να ετοιμάσει και να τους σερβίρει πιάτα εφάμιλλα με εκείνα του εστιατορίου. Σήμερα, όπως λέει, αναγκάζεται να απορρίπτει έως και 30 αιτήματα τον μήνα.

“Υπάρχει μεγάλη, πολύ μεγάλη ζήτηση. Αυτή η ζήτηση υπάρχει γιατί οι άνθρωποι αυτοί συνήθιζαν να πηγαίνουν σε εστιατόρια μια, δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα”, σημειώνει μιλώντας στο Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ελ-Καντάουι είχε κράτηση από την 35χρονη Βαλερί Λακρουά για να ετοιμάσει ένα γεύμα για εκείνη και τη μητέρα της. Μαγειρεύοντας στην κουζίνα της Λακρουά η σεφ έφτιαξε ένα φουά γκρα για ορεκτικό και ακολούθησε ένα σεβίτσε με φαγκρί και έπειτα ένα πιάτο με γαρίδες και χτένια.

“Προφανώς θέλουμε να βγούμε έξω, να δούμε τους φίλους μας και τις οικογένειάς μας, να περάσουμε χρόνο μαζί τους, αλλά δεν μπορούμε. Αυτό αναπαριστά τις στιγμές που μοιραζόμαστε το φαγητό στο σπίτι”, λέει η Λακρουά.

Η Ελ-Καντάουι λέει ότι τηρεί όλους τους κανόνες και δεν δέχεται προσκλήσεις για περισσότερα από έξι άτομα ούτε εργάζεται μετά τις 7μμ που τίθεται σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι υπηρεσίες της ωστόσο δεν είναι προσιτές για όλους τους Παριζιάνους: ένα γεύμα για δύο κοστίζει 170 ευρώ.

Η εστίαση στη Γαλλία

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και οι σεφ σε όλο τον κόσμο έχουν επινοήσει δημιουργικούς τρόπους για να συνεχίσουν τη δουλειά τους στη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει καταρρακώσει τη βιομηχανία της εστίασης. Κάποιοι παρασκευάζουν υψηλής ποιότητας γεύματα για παράδοση κατ’ οίκον, ενώ άλλοι προσφέρουν μαθήματα μαγειρικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επισημαίνεται πως οι Γάλλοι περνούν περισσότερο χρόνο τρώγοντας ή πίνοντας σε σχέση με όλους τους άλλους λαούς των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, και συμπερασματικά το lockdown στην εστίαση τους έπληξε ιδιαιτέρως βαριά.

Πάντως, είναι και κάποιοι “αντάρτες” που αγνόησαν τους περιορισμούς με αποτέλεσμα η αστυνομία να συλλάβει περισσότερους από 110 ανθρώπους που δειπνούσαν σε κλειστό εστιατόριο του Παρισιού νωρίτερα μέσα στον μήνα. Γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πλάνα από ιδιωτικές βραδιές σε πολυτελείς αίθουσες που, όπως ανέφερε, ελήφθησαν από κρυφή κάμερα. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ