Pfizer: Συμφωνία με την ΕΕ για επιπλέον 100 εκατ. δόσεις εμβολίου

Με ανακοίνωσή τους οι Pfizer/BioNtech ανακοίνωσαν τη συμφωνία με την Κομισιόν για διάθεση άλλων 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου τους στην Ευρώπη.

Ο ίδιος ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά με ανάρτησή του στο twitter γνωστοποίησε τη συμφωνία σημειώνοντας: “Είμαστε περήφανοι που διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο στην κάλυψη της παγκόσμιας ανάγκης για εμβόλια κατά της Covid-19 και συνεχίζουμε να προμηθεύουμε εκατομμύρια δόσεις τις κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν συντριβεί από την πανδημία. Με 100 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech αυτό το έτος, ο συνολικό αριθμός δόσεων που διαθέτουμε στην ΕΕ αγγίζει τις 600 εκατ. δόσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η ανακοίνωση είναι αποτέλεσμα της απόφασης της Κομισιόν να α ασκήσει το δικαίωμά της να αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις βάσει της διευρυμένης συμφωνίας που υπεγράφη στις 17 Φεβρουαρίου. Αυτή η εξέλιξη φέρνει τον συνολικό αριθμό δόσεων που πρέπει να παραδοθούν στη ΕΕ σε 600 εκατομμύρια. “Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστατα για να φέρουμε το εμβόλιο σε περισσότερους ανθρώπους στην Ευρώπη, καθώς ο φονικός ιός συνεχίζει το καταστροφικό του έργο σε όλη την Ήπειρο” τόνισε ο Άλμπερτ Μουρλά στην ανακοίνωση της εταιρείας και πρόσθεσε: “Μέχρι σήμερα έχουμε εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις μας για την προμήθεια στην ΕΕ και σχεδιάζουμε να παραδώσουμε επιπλέον 250 εκατ. δόσεις στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο, σε μία τετραπλάσια αύξηση της συμφωνημένης ποσότητας του πρώτου τριμήνου”.

“Οι επιπλέον 100 εκατ. δόσεις θα βοηθήσουν περαιτέρω στην υποστήριξη της επιτάχυνσης των εκστρατειών εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ. Σκοπεύουμε τώρα να παραδώσουμε συνολικά 600 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ αυτόν τον χρόνο, που καλύπτει τα δύο τρίτα του πληθυσμού της ΕΕ και αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αθροιστική συμφωνία εφοδιασμού για το εμβόλιο παγκοσμίως” είπε ο Σον Μάρετ, εμπορικός διευθυντής της BioNTech.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ