Κορονοϊός – Τουρκία: «Μερικό lockdown» τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ραμαζανιού ανακοίνωσε ο Ερντογάν

«Μερικό lockdown» τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ραμαζανιού ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με σκοπό να αναχαιτιστεί η πανδημία με δεδομένο πως η γείτονα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 59.187 νέες μολύνσεις, πενταπλάσιες σε σύγκριση με τους αριθμούς που ανακοινώνονταν στις αρχές Μαρτίου, όταν ο Ερντογάν χαλάρωσε τα μέτρα. Επίσης, άλλοι 273 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 34.455. Και αυτά τη στιγμή που οι 24 ώρες νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για το «τρίτο κύμα».

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, λοιπόν, ο «σουλτάνος» ανακοίνωσε ότι το lockdown θα συνεχιστεί τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7 το απόγευμα. Επίσης θα απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ οι ηλικιωμένοι δεν θα επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ταυτόχρονα, ορισμένες τάξεις θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση.

Επίσης, θα απαγορευτεί η τέλεση γάμων, τα συνέδρια και όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, μέχρι μετά τη λήξη του Ραμαζανιού. «Θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα μέτρα αν όσα ισχύουν τώρα δεν φέρουν αποτελέσματα», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε πως τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Τετάρτη και θα επανεξεταστούν σε δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ