Κορονοϊός: Πέθανε ο Νίκος Μαγγίνας, ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Έφυγε από τη ζωή το ξημέρωμα του Σαββάτου 10 Απριλίου ο επίσημος φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκος Μαγγίνας, χτυπημένος από τον κορονοϊό, στο κατάλυμά του στο Φανάρι, όπως έγινε γνωστό από το ίδιο το Πατριαρχείο.

Ήταν ο άνθρωπος που απαθανάτισε με τον φακό του όλα τα μεγάλα γεγονότα του Οικουμενικού Πατριαρχείου τις τελευταίες δεκαετίες καθώς υπήρξε ο προσωπικός του φωτογράφος επί σειρά ετών και μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τον είχε τιμήσει το 2012 για την προσφορά του στην ελληνική Ομογένεια, απονέμοντάς του τον Σταυρό του Απόστολου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Ο Νίκος Μαγγίνας ήταν γέννημα θρέμμα της Κωνσταντινούπολης. Αγάπησε από μικρός την τέχνη της φωτογραφίας. Ήδη από τα νεανικά του χρόνια κατέγραφε με τον φακό του τη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ομογένειας αλλά και την καθημερινότητα στις δύο ακτές του Βοσπόρου.

Ως μαθητής του Ζωγραφείου Λυκείου συμμετείχε σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την παλαιά Πόλη κερδίζοντας ειδικό Έπαινο. Νεαρός ξεκίνησε να συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες που δημοσίευαν φωτορεπορτάζ του. Τα τελευταία 30 χρόνια αποτύπωσε συστηματικά την δράση και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου, τον οποίο συνόδευε στις ανά τον κόσμο ποιμαντικές επισκέψεις του.

Ο Πατριάρχης ενημερώθηκε για τον αιφνίδιο θάνατο του στενού συνεργάτη του και τέλεσε τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεως τη ςψυχής του. Αργότερα, η Πατριαρχική Αυλή με επικεφαλής τον Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο, συμπαραστατούμενο από τον Αρχιμ. κ. Γρηγόριο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και τον Μ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο, προέπεμψε τον αείμνηστο Νικόλαο Μαγγίνα, τελώντας Τρισάγιο στον Αυλόγυρο του Πατριαρχείου, ενώπιον του Π.Πατριαρχικού Ναού. Η εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Νικολάου Μαγγίνα θα τελεστεί την Τρίτη το μεσημέρι από το Κοιμητήριο του Σισλή.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: “Απίστευτο! Απεβίωσε ο φίλος Νίκος Μαγγίνας, ο αφοσιωμένος, ταλαντούχος φωτογράφος – συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη μας Βαρθολομαίου, από τον κορονοιό. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Θα μας λείψει πολύ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ