Διώρυγα του Σουέζ: Ελληνικό τάνκερ μπλόκαρε τη διέλευση – Δυσκολίες για δεξαμενόπλοιο με ιταλική σημαία

Μετά την προσκόλληση του πλοίου Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ που μπλόκαρε τη διέλευση για εκατοντάδες πλοία προκαλώντας τεράστια αναταραχή στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού, οι αναφορές για καθυστερήσεις στην παγκόσμια πλωτή οδό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες. Έτσι, όπως έγινε γνωστό, το πλοίο Minerva Nike υπό ελληνική σημαία, φέρεται να προσκόλλησε και αυτό νωρίτερα στη Διώρυγα μπλοκάροντας τη διέλευση και προκαλώντας νέες καθυστερήσεις.

Ωστόσο, κοντά του έσπευσαν αμέσως δύο ρυμουλκά που κατάφεραν να το αποκολλήσουν περίπου είκοσι λεπτά μετά. Το περιστατικό με το τάνκερ αργού πετρελαίου υπό ελληνική σημαία συνέβη στο νότιο τμήμα της Διώρυγας μπλοκάροντας τη διέλευση, σύμφωνα με πηγή, και ήταν το δεύτερο περιστατικό για σήμερα Τρίτη.

Πλάνα από την κυκλοφορία των πλοίων έδειξε η MarineTraffic.

Λίγο νωρίτερα, ένα άλλο τάνκερ, το Rumford, δεξαμενόπλοιο υπό ιταλική σημαία είχε σταματήσει βόρεια του Minerva Nike, αναφέροντας προβλήματα στη μηχανή του. Όπως μετέδωσε το Reuters, οι ιστότοποι MarineTraffic και TankerTrackers σημείωσαν ότι η θαλάσσια κίνηση είχε επιβραδυνθεί καθώς το πετρελαιοφόρο M/T Rumford έμοιαζε να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο νότιο τμήμα της Διώρυγας.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχή της Διώρυγας (SCA) σημείωσε ότι η “Αρχή γρήγορα διαχειρίστηκε γρήγορα τη βλάβη στη μηχανή ενός από τα πλοία που διέσχιζε τη Διώρυγα, το δεξαμενόπλοιο, Rumford, με ωφέλιμο φορτίο 62.000 τόνους, στα νότια της Διώρυγας”. Τα ρυμουλκά χειρίστηκαν το περιστατικό με “επαγγελματικό τρόπο” και το τάνκερ ανέκτησε κίνηση μετά τη βλάβη που επισκευάστηκε από το πλήρωμα του οχήματος.

“Δεν επηρεάστηκε η θαλάσσια κίνηση” τόνισε η Αρχή προσθέτοντας ότι 84 πλοία διέσχισαν τη Διώρυγα και από τις δύο κατευθύνσεις την Τρίτη. Το TankersTracker ανέφερε σε ανάρτηση στο twitter ότι το σκάφος αντιμετώπισε δυσκολία αλλά τελικά κινείται βόρεια και πάλι. Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ δήλωσε στο Reuters πως το πρόβλημα διήρκεσε μόλις 10 λεπτά και επιδιορθώθηκε.

Σύμφωνα με το Marine Traffic, οι μηχανές επαναλειτούργησαν μία ώρα και έξι λεπτά μετά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ