Ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ιταλία μπήκε κατά λάθος στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων – Το λάθος του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως να μην θυμάται μία από τις τελευταίες αποφάσεις που πήρε ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, όμως στον Αλεσάντρο Μπατζόνι, ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Βερόνα της Ιταλίας σίγουρα θα μείνει αξέχαστο ότι βρέθηκε στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, υπό την προεδρεία του Τραμπ, στο πλαίσιο των μέτρων καταστολής κατά του αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας επέβαλε κατά λάθος κυρώσεις σε βάρος της εταιρείας του Μπατζόνι στις 19 Ιανουαρίου. “Επρόκειτο για λάθος”, δήλωσε ο Μπατζόνι, μιλώντας στο Reuters από το εστιατόριό του στη Βερόνα.

Την Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναγνώρισε το λάθος του, αίροντας τις κυρώσεις από την εταιρία του Μπατζόνι, την AMG S.A.S. Di Alessandro Bazzoni & C., καθώς από άλλη μία εταιρεία γραφιστικής στο Πόρτο Τόρες της Ιταλίας. Αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε ότι οι εταιρείες αυτές ανήκαν σε διαφορετικά πρόσωπα από τον Μπατζόνι που μπήκε “μαύρη λίστα” τον Ιανουάριο.

Το 2019, η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας Petroleos de Venezuela με στόχο να εξαναγκάσει σε παραίτηση τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο κατηγορούσε για διαφθορά, παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και νοθεία στις εκλογές του 2018 όταν ο ίδιος επανεξελέγη. Η αμερικανική κυβέρνηση την τελευταία ημέρα των καθηκόντων της επέβαλε κυρώσεις σε έναν άλλον Αλεσάντρο Μπατζόνι, που κατηγορείτο ότι είχε σχέσεις με δίκτυο που προσπαθούσε να παρακάμψει τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας.

“Το έλυσαν το πρόβλημα…Δεν θα ασχοληθώ άλλο. Επρόκειτο για λάθος…ευτυχώς λύθηκε μέσα σε λίγους μήνες”, είπε ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας ‘Dolce Gusto’ στη Βερόνα της Ιταλίας.

“Στο τέλος της διακυβέρνησης του Τραμπ έκαναν πολλά πράγματα πολύ, πολύ γρήγορα σε ό,τι αφορά τη Βενεζουέλα, το Ιράν και την Κίνα. Και όταν βιάζεσαι, τείνεις να κάνεις λάθη”, δήλωσε ο Τιμ Ο’Τουλ, ειδικός σε θέματα κυρώσεων στη δικηγορική εταιρία Miller & Chevalier.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Πηγή ΦΩΤΟ: tripadvisor.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ