Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικό και κατά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Νέες ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που έχουν αναπτύξει για τον κορονοϊό, έκαναν σήμερα οι Pfizer/BioNTech, σημειώνοντας ότι είναι αποτελεσματικό και για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη η οποία θεωρείται πως είναι πιο μεταδοτική.

Σύμφωνα με το reuters, οι εταιρείες ανακοίνωσαν πως το εμβόλιο κατά της COVID-19 είναι περίπου κατά 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου, επικαλούμενες επικαιροποιημένα δεδομένα κλινικής δοκιμής στην οποία συμμετείχαν εμβολιασμένοι πολίτες.

Το εμβόλιο είναι επίσης αποτελεσματικό κατά 100% στην πρόληψη της ασθένειας, μεταξύ των συμμετεχόντων σε κλινικές δοκιμές στη Νότια Αφρική, όπου κυριαρχεί η νέα παραλλαγή B1351, αν και το δείγμα ήταν σχετικά μικρό, σε 800 άτομα.

Παρά το γεγονός ότι το συνολικό ποσοστό αποτελεσματικότητας 91,3% είναι χαμηλότερο από το 95%, που είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο έπειτα από κλινική δοκιμή στην οποία συμμετείχαν 44.000 άτομα, έκτοτε έχουν εμφανιστεί πολλές μεταλλάξεις, που έχουν διαδοθεί σε όλο τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι τα επικαιροποιημένα αποτελέσματα, που περιλαμβάνουν δεδομένα για περισσότερα από 12.000 άτομα τα οποία εμβολιάστηκαν πλήρως για τουλάχιστον έξι μήνες, επιτρέπουν στις εταιρείες να καταθέσουν αίτημα για πλήρη κανονιστική έγκριση στις ΗΠΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ