Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικό και για τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Το εμβόλιο που ανέπτυξαν η Pfizer και η BioNTech για τον κορονοϊό είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση και στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τετάρτη, σύμφωνα με το Reuters.

Οι κλινικές δοκιμές της Φάσης ΙΙΙ που πραγματοποιήθηκαν σε 2.260 εφήβους στις ΗΠΑ “έδειξαν αποτελεσματικότητα 100% και την ανάπτυξη ισχυρών αντισωμάτων”, δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τις δύο εταιρείες, ώστε να ζητήσουν από τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ επείγουσα άδεια χρήσης του εμβολίου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, τις επόμενες εβδομάδες.

Η Pfizer εκφράζει την ελπίδα ότι οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν από την επόμενη σχολική χρονιά, τόνισε ο Άμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείες, σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της Pfizer έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας από 16 ετών και άνω. Η νέα μελέτη προσφέρει τις πρώτες ενδείξεις ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει και σε εφήβους σχολικής ηλικίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ