Οργή στην Άγκυρα για το τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Μητσοτάκη

Πολλά τα μηνύματα που εκπέμπονται προς την Τουρκία ακόμη και από χώρες με τις οποίες υπάρχουν ισχυροί και επιχειρηματικοί δεσμοί, με τα πιο ηχηρά, ωστόσο, να τα εκπέμπει η νέα αμερικανική διοίκηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι Τούρκοι παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι για το αυριανό τηλεφώνημα του Αμερικανού Πρόεδρου, Τζο Μπάιντεν στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ανήμερα των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η τουρκική κυβέρνηση ελέω Τραμπ είχε συνηθίσει διαφορετικά. Έτσι αύριο Πέμπτη στις 22.40 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί το τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Μητσοτάκη και αναμένεται, όπως αναφέρει το Open, να είναι επικοινωνία ουσίας και σ’ αυτή αναμένεται να επιβεβαιωθεί η στρατηγική και στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας.

Από κει και πέρα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει μαγνητοσκοπήσει και μήνυμα για τον απόδημο ελληνισμό, ενώ μετά το τηλεφώνημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει οργανωθεί από τον Λευκό Οίκο μία κουβέντα του Μπάιντεν με επιφανείς Ελληνοαμερικανούς με τηλεδιάσκεψη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ