Tik Tok: Τι αλλάζει στους λογαριασμούς χρηστών κάτω των 16 ετών

Στην ανανέωση των ρυθμίσεων ασφαλείας τους προχώρησε η δημοφιλής εφαρμογή ανάρτησης βίντεο TikTok, προκειμένου να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες της από περισσότερες διαδικτυακές απειλές.

Όλοι οι λογαριασμοί των χρηστών κάτω των 16 ετών θα γίνουν αυτόματα «ιδιωτικοί», ενώ οι εγκεκριμένοι ακόλουθοι των νεαρών χρηστών θα έχουν μόνο την δυνατότητα σχολιασμού των βίντεο που αυτοί αναρτούν. Το κατέβασμα των βίντεο από τους λογαριασμούς ανηλίκων δε θα είναι πλέον δυνατό.

Στις νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής εντάσσεται και ο επιπλέον όρος του να μην μπορούν να προταθούν σε άλλους χρήστες οι λογαριασμοί όσων ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες 13-15 ετών. Οι ανήλικοι χρήστες, παρά το γεγονός ότι οι λογαριασμοί τους θα είναι «κλειδωμένοι», θα έχουν ακόμα την δυνατότητα να επιλέξουν εάν θέλουν να καταστήσουν δημόσια κάποια ανάρτησή τους.

Τέλος, οι γονείς έχουν την δυνατότητα σύνδεσης των λογαριασμών τους με αυτούς των παιδιών τους, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην διαχείριση του περιεχομένου στο οποίο αποκτούν πρόσβαση τα παιδιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ