FBI: Αναζητεί τους εισβολείς στο Καπιτώλιο – Ποιους επικήρυξε αντί 50.000 δολαρίων

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες δεκάδων ανθρώπων, περίπου 40, στους οποίους θέλει να μιλήσει σε σχέση με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο την Τετάρτη. Πέντε άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια της πολιορκίας περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού στο σώμα του Καπιτώλιου αφού ενεπλάκη με τους διαδηλωτές όταν εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο ιστορικό κτίριο με ενθάρρυνση του προέδρου να επιδείξουν δύναμη και να διαδηλώσουν στο Κογκρέσο.

Νωρίς την Παρασκευή οι αρχές του FBI στην Ουάσινγκτον εξέδωσαν σήμα αναζητώντας βοήθεια από το κοινό για να αναγνωρίσει τους πολίτες που εισέβαλαν παράνομα στο Καπιτώλιο και καλώντας τους πολίτες που έχουν πληροφορίες να απευθυνθούν είτε σε αστυνομικό τμήμα ή σε τμήμα του FBI στην περιοχή τους.

Νωρίτερα η αστυνομία της Ουάσινγκτον είχε δώσει στη δημοσιότητα δεκάδες φωτογραφίες ανθρώπων που φέρεται να εμπλέκονται στα επεισόδια χαρακτηρίζοντάς τα “πρόσωπα ενδιαφέροντος”, προσπαθώντας να τους ταυτοποιήσει.

Στο μεταξύ, το FBI επικήρυξε έως και 50.000 δολάρια τους ανθρώπους που τοποθέτησαν δύο αυτοσχέδιες βόμβες, μία σε κτίριο που στεγάζει γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών και μία στο συγκρότημα του Καπιτωλίου. Το FBI προσφέρει 50.000 δολάρια για πληροφορίες “που οδηγούν στον εντοπισμό, στη σύλληψη και την καταδίκη” των υπευθύνων. Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στα social media από κάποιον που φαίνεται να φορά γκρι φούτερ με κουκούλα, μαύρα γάντια και μαύρο παντελόνι, ενώ κρατά αντικείμενο στο ένα χέρι. Το FBI δεν ανέφερε εάν το άτομο στη φωτογραφία θεωρείται ύποπτο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ