HΠΑ-Καπιτώλιο: «Η δημοκρατία δέχεται επίθεση» – Tο ιστορικό εξώφυλλο του περιοδικού “Time”

Τη φράση του Τζο Μπάιντεν που έκανε λόγο για «επίθεση στη Δημοκρατία» υιοθετεί στο εξώφυλλο του το περιοδικό Time μετά τα όσα συνέβησαν ανήμερα των Φώτων στο Καπιτώλιο.

Το αμερικανικό περιοδικό εκτός της φράσης του νεοεκλεγέντος προέδρου φιλοξενεί στο εξώφυλλο του και τη συγκλονιστική φωτογραφία, όπου τη στιγμή που ο όχλος επιχειρεί να εισβάλλει στην κεντρική αίθουσα, οι αστυνομικοί έχου βγάλει τα όπλα και τα έχουν στρέψει προς τους διαδηλωτές προσπαθούν να προστατεύσουν τους Γερουσιαστές.

«“Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ, δεν θα παραδεχτούμε ποτέ!”, είπε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλήθος των υποστηρικτών που είχε καλέσει στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Τον άκουσαν και υπάκουσαν. Μέσα σε λίγες ώρες, ένα πλήθος από αυτοαποκαλούμενους επαναστάτες, κυματίζοντας σημαίες για τον Τραμπ, είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο. Σκαρφαλώνοντας σκαλωσιές και σπάζοντας παράθυρα, γέμισαν τις μαρμάρινες αίθουσες. Μέσα στο κτίριο έπεσαν, καθώς οι νομοθέτες και το προσωπικό αναγκάστηκαν να καλυφθούν και δακρυγόνα είχαν γεμίσει τη Ροτόντα του Καπιτωλίου. Για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, η Αμερική δεν θα είχε μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας», αναφέρει το περιοδικό TIME.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ