Κακοκαιρία – ΗΠΑ: Χιονοπτώσεις ρεκόρ – Το enikos.gr στη Βοστώνη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

της Ευανθίας Τασσοπούλου

Το 2020 αποχαιρετά τις ΗΠΑ με χιονοθύελλες και κρύο. Ένα δύσκολο κλείσιμο σε μια γενικότερα δύσκολη χρονιά, που λόγω του κορονοϊού ανάγκασε τους πάντες να τροποποιήσουν τον τρόπο της καθημερινότητάς του. Το enikos.gr ταξιδεύει στη Βοστώνη με τη βοήθεια της Νικολέτας Παπαδόγιαννη. Χθες η χειμερινή καταιγίδα προκάλεσε πρωτόγνωρες χιονοπτώσεις σε περιοχές των βορειοανατολικών πολιτειών των ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη χιονοθύελλα και ανάγκασε τις Αρχές να καλέσουν τους 50 εκατομμύρια κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να μείνουν στα σπίτια τους. “Με δεδομένη τη σφοδρή χιονόπτωση και τις δυσκολίες στις μετακινήσεις, οι οδηγοί καλούνται να μην βγουν στους δρόμους, αν μπορούν, όσο διαρκεί η θύελλα”, έγραψε ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η Νικολέτα Παπαδόγιαννη που μένει με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά στη Βοστώνη τα τελευταία χρόνια, έστειλε στο enikos.gr μερικά στιγμιότυπα από το χιονισμένο τοπίο έξω από το σπίτι τους. Είναι η πρώτη χιονοθύελλα της χρονιάς, ενώ η θερμοκρασία άγγιξε τους -10 βαθμοί Κελσίου. Όλοι φορούν μπότες, σκουφιά, γάντια, χοντρά κασκόλ και μπουφάν, ενώ τα ισοθερμικά είναι απαραίτητα. Όμως για τα παιδιά, που λόγω του κορονοϊού, μένουν κλεισμένα στο σπίτι, το παιχνίδι στο χιόνι είναι μια μικρή διέξοδος αυτές τις ημέρες ενόψει και τον γιορτών.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση όγκου χιονιού μέχρι το πρωί της Πέμπτης ήταν 114 εκατοστά κοντά στο Μπίνγκχαμπτον της Νέας Υόρκης, ρεκόρ για τον μήνα Δεκέμβριο, ίσως και όλων των εποχών, με το χιόνι σε περιοχές της κεντρικής Πενσιλβάνια να φτάνει τα 102 εκατοστά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μπομπ Όραβεκ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. “Πρόκειται για ιστορική χιονόπτωση”, σχολίασε. Στην πόλη της Νέας Υόρκης το χιόνι έφτασε τα 15 με 25 εκατοστά, όγκος χιονιού υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτό που έπεσε πέρυσι στη διάρκεια όλου του χειμώνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ